Ηρώ Μουκίου: «Τον είχα απέναντί μου και έκλαιγε. Του έδινα κουράγιο αντί να μου δίνει αυτός»
Πρωινές εκπομπές

Ηρώ Μουκίου: «Τον είχα απέναντί μου και έκλαιγε. Του έδινα κουράγιο αντί να μου δίνει αυτός»

Ηρώ Μουκίου: «Τον είχα απέναντί μου και έκλαιγε. Του έδινα κουράγιο αντί να μου δίνει αυτός»

Όσα είπε στην εκπομπή, Δύο στις 10, για την περιπέτεια υγείας που πέρασε

Καλεσμένη στην εκπομπή, Δύο στις 10, βρέθηκε η Ηρώ Μουκίου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στην περιπέτεια υγείας της όσο και στον έρωτα.

Η ηθοποιός μοιράστηκε την περίοδο που ήρθε αντιμέτωπη με τον όγκο στην σπονδυλιστική στήλη και πώς όλη αυτή η περιπέτεια την έκανε να αναθεωρήσει για τη ζωή.

«Σε επανακαθορίζει φουλ και όταν έχεις και παιδάκι. Τα πράγματα ανατρέπονται αναπάντεχα στη ζωή. Στον κορονοϊό ήμουν ήσυχη, ασφαλής. Οι άνθρωποι έζησαν με αυτή τη μαζική φυγή ανθρώπων για τον άλλον κόσμο, ένιωσαν το πόσο πρόσκαιροι είμαστε. Εγώ το είχα ζήσει αυτό ερχόμενη αντιμέτωπη με μια σοβαρή κατάσταση. Στα 38-39 δεν σκέφτεσαι, μόλις έχεις ξαναφτιάξει τη ζωή σου. Όλα ήταν ωραία και ξαφνικά σου έρχεται αυτό. Εκεί επανακαθόρισα, την έννοια του τι είναι ζωή, τι είναι υγεία. Φοβήθηκα πάρα πολύ! Ο σύζυγος δεν βοήθησε καθόλου, τον είχα απέναντί μου και έκλαιγε. Του έδινα εγώ κουράγιο αντί να μου δίνει αυτός. Είναι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος ιδίως λόγω της ιδιότητάς του. Για να είσαι ψυχίατρος δεν είναι εύκολο, σκάβεις τον άλλον».

«Η ελληνική γλώσσα πώς ξεχωρίζει τον έρωτα από την αγάπη. Δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα αυτό. Ο έρωτας σου σταματά τη λογική και είναι καθαρά ορμονικό. Εγώ έχω λειτουργήσει έτσι βεβαίως. Μεγαλώνοντας λες “πωπω, αν είχα τη λογική θα το σταματούσα, θα το φρέναρα”. Αλλά το έχω ζήσει. Και σε προστατεύουν από το μετά. Καλύτερα να το ζήσεις, να είναι κάτι ωραίο και στην ώρα του και όχι να το κάνεις στα 50 που γίνεσαι λίγο γελοίος. Λέμε για τον παλιμπαιδισμό που σου λείπουν και δεν τα έκανες στην εποχή που πρέπει και ξεσπάς. Είναι λίγο άκαιρο».

Διαβάστε επίσης

Ηρώ Μουκίου: «Είχα όγκο στην σπονδυλική μου στήλη, στον νωτιαίο μυελό και νοσηλεύτηκα»