Ισραήλ – Ελληνοϊσραηλινός στρατιωτικός: «Εάν βλέπατε τα παιδιά σας να τρέχουν στα καταφύγια, τι θα κάνατε;»
Πρωινές εκπομπές

Ισραήλ – Ελληνοϊσραηλινός στρατιωτικός: «Εάν βλέπατε τα παιδιά σας να τρέχουν στα καταφύγια, τι θα κάνατε;»

Ισραήλ – Ελληνοϊσραηλινός στρατιωτικός: «Εάν βλέπατε τα παιδιά σας να τρέχουν στα καταφύγια, τι θα κάνατε;»

Ο Ντάνιελ Κατρίτσης είναι 21 ετών και υπηρετεί στον στρατό του Ισραήλ

Ο Ντάνιελ Κατρίτσης, 0 21 ετών Ελληνοϊσραηλινός στρατιωτικός, ο οποίος υπηρετεί στον στρατό του Ισραήλ, περιμένει εντολή να εισβάλλει στη Γάζα.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ο Ντάνιελ είπε πως όπως η Ελλάδα είναι χώρα του, έτσι είναι και το Ισραήλ.

«Όλο το 24ωρο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Τον τελευταίο μήνα ήμουν σε ένα στρατόπεδο δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας όπου μας επιτέθηκαν τρομοκράτες. Δεν σημαδεύουν μόνο στρατιώτες αλλά και αθώους ανθρώπους. Είδα άγριες εικόνες που δεν πίστευα πως θα δω ποτέ. Μωρά, ηλικιωμένους, παιδιά, τους οποίους δεν τους σκότωσαν μόνο, αλλά τους βασάνισαν», είπε αρχικά.

«Ο πόλεμος είναι κατά των τρομοκρατών αλλά και γιατί δεν έχουμε πού αλλού να πάμε. Ο λαός του Ισραήλ είναι μία οικογένεια, αυτό ο πόνος που βιώνουμε μας κάνει πιο δυνατούς».

Όπως επισημαίνει, η Χαμάς προσπαθεί με ψέματα να φέρει όλο τον κόσμο εναντίον του Ισραήλ.

«Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από την Ισλαμική Τζιχάντ. Από την επίθεση δεν πέθαναν εκατοντάδες αλλά δεκάδες άνθρωποι. Εάν βλέπατε τα παιδιά σας να τρέχουν στα καταφύγια, τι θα κάνατε; Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε. Έχουν πεθάνει φίλοι μου. Ο φίλος μου στη μονάδα έχασε τον αδελφό του και τη γυναίκα του».

Ο Ντάνιελ Κατρίτσης είπε πως δεν θέλει να σκοτώσει κανέναν αθώο αλλά σκοπός είναι να «σβηστεί» η Χαμάς και όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

«Όλοι οι Ισραηλινοί έχουν αφήσει τις οικογένειές τους και έχουν έρθει εδώ να ετοιμαστούν. Ό,τι πουν να κάνουμε, θα το κάνουμε. Να φύγει ο κόσμος από τη Γάζα γιατί σε λίγο θα βομβαρδίσει ο στρατός. Το καλύτερο είναι να γίνει η επιχείρηση. Θα είναι εδώ να πολεμά ακόμα και για 10 χρόνια αν χρειαστεί. Θα είμαστε όλοι εδώ μέχρι η χώρα μας να είναι ασφαλής. Το Ισραήλ ποτέ δεν αρχίζει πρώτο επιθέσεις. Δίνει δουλειά στους ανθρώπους της Γάζας και στο τέλος την πληρώνουν πάντα οι κάτοικοί του. Όποιος κρατάει όπλο και έχει σκοπό να με σκοτώσει η απάντηση είναι ‘’Ή αυτοί ή εμείς’’».

Διαβάστε ακόμα