Κακοκαιρία Daniel: «Πνιγήκαμε» δηλώνουν οι κάτοικοι του Βόλου – Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία
Πρωινές εκπομπές

Κακοκαιρία Daniel: «Πνιγήκαμε» δηλώνουν οι κάτοικοι του Βόλου – Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

Κακοκαιρία Daniel: «Πνιγήκαμε» δηλώνουν οι κάτοικοι του Βόλου – Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Την ίδια στιγμή, μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους στην Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Θεσσαλονίκης, Εύβοια και Φθιώτιδα για την κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη, καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των αρχών».

Ήδη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο,όσο και στα προάστια.

Στον Βόλο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το πρωί με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επεσήμανε ότι τα ύψη της βροχής στην περιοχή ήταν πολύ μεγαλύτερα από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων…

Κάτοικος του Βόλου που μίλησε στην κάμερα του Open πάντως δείχνοντας το πλημμυρισμένο σπίτι της κατήγγειλε ότι το ποτάμι ήταν ακαθάριστο και γι’ αυτόν τον λόγο υπερχείλισε.

«Πού να πάει το νερό; Πνιγήκαμε. Έχω φωτογραφίες. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Δεν έχει φανεί κανείς από το πρωί, ούτε η Πυροσβεστική ούτε ο Δήμος. Κάθε φορά που βρέχει πρέπει να καθαρίζω τον υπόνομο. Είναι δική μου δουλειά αυτή;».

UPDATE
Μιλώντας στο έκτακτο δελτίο του Alpha, ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε ότι βρέθηκε νεκρός και δεύτερος αγνοούμενος.

UPDATE
Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας διακόπτεται προσωρινά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.