Κακοκαιρία Daniel: Κάτοικος της Καρδίτσας εμφάνισε εξανθήματα από το μολυσμένο νερό
Πρωινές εκπομπές

Κακοκαιρία Daniel: Κάτοικος της Καρδίτσας εμφάνισε εξανθήματα από το μολυσμένο νερό

Κακοκαιρία Daniel: Κάτοικος της Καρδίτσας εμφάνισε εξανθήματα από το μολυσμένο νερό

Οι φόβοι επιβεβαιώνονται

Υψηλός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στις περιοχές που έχουν «πνιγεί» από την κακοκαιρία Daniel, καθώς ελλοχεύουν μολυσματικές ασθένειες, εξαιτίας του νερού, αλλά και των ζώων που έχουν χάσει τη ζωή τους και δεν έχουν ακόμα περισυλλεχθεί.

Το υπουργείο Υγείας έχει κάνει έκκληση στους κατοίκους αυτών των περιοχών να χρησιμοποιούν ως πόσιμο μόνο το εμφιαλωμένο νερό, ενώ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και με τα κουνούπια.

Ήδη το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εμφανίστηκε και είναι από την Καρδίτσα. Μία κάτοικος της Μαραθέας, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την τεράστια καταστροφή από την επέλαση της κακοκαιρίας  αλλά και τη μόλυνση των υδάτων, με τον σύζυγο της να έχει εμφανίσει εξανθήματα.

«Ο σύζυγός μου προσπαθούσε από το πρώτο 24ωρο να απεγκλωβίσει κόσμο από το χωριό μας, ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί που η στάθμη του νερού ήταν περίπου στο ένα μέτρο. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά η μεταφορά κι έτσι, με μια βάρκα που είχαμε στο διπλανό χωριό, την πήρε και βοηθούσε κόσμο», είπε η γυναίκα.

Για τα εξανθήματα που έχει βγάλει ο σύζυγός της, απάντησε: «Είχαμε μιλήσει μετά από το δεύτερο 24ωρο, γιατί ήταν εκεί δύο μέρες και κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιου μας, δεν μπορούσε να φύγει. Όταν τον φώναζαν ότι υπάρχει εγκλωβισμένος έμπαινε συνεχώς μέσα στο νερό, δεν μπορούσε να πλυθεί, δεν υπήρχε νερό, οπότε άρχισε να βγάζει αυτά τα εξανθήμτα σε όλο του το σώμα. Ένας γιατρός μας είπε ότι είναι μόλυνση από τα νερά, καθώς τα νεκρά ζώα και τα πετρέλαια έχουν μολύνει το νερό. Στην αρχή μας είπαν λοιπόν ότι είναι μόλυνση, αλλά αυτά προχωράνε και σε άλλα σημεία του σώματος και μεγαλώνουν. Εκτός από τον σύζυγό μου,  μολύνθηκε και ο ανιψιός μας που μαζί απεγκλώβιζαν κόσμο. Και ο ίδιος έχει τα ίδια σημάδια.

Αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο Τρικάλων, κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Ξεκίνησαν μια αγωγή, ωστόσο επειδή η μόλυνση συνεχιζόταν σε έντονο βαθμό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Διαβάστε ακόμα

«Ξέσπασε» η Νανά Παλαιτσάκη για τον Αντώνη: «Είναι ντροπή για την ελληνική ναυτοσύνη!»