Κατερίνα Διδασκάλου: «Έχω υπάρξει ο άντρας της ζωής μου. Σου αποδεικνύει τη δύναμή σου!»
Πρωινές εκπομπές

Κατερίνα Διδασκάλου: «Έχω υπάρξει ο άντρας της ζωής μου. Σου αποδεικνύει τη δύναμή σου!»

Κατερίνα Διδασκάλου: «Έχω υπάρξει ο άντρας της ζωής μου. Σου αποδεικνύει τη δύναμή σου!»

Όσα είπε για το θέατρο, τη σειρά Ηλέκτρα αλλά και την απόφασή της να πάει σε ψυχαναλυτή

Καλεσμένη στην εκπομπή, Δύο στις 10, βρέθηκε η Κατερίνα Διδασκάλου και μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά, Ηλέκτρα, αλλά και την απόφαση να πάει σε ψυχαναλυτή.

Την ηθοποιό την απολαμβάνουμε τόσο στην παράσταση Unfriend όσο και καθημερινά στην ΕΡΤ όπου υποδύεται την Δόμνα, μια δυνατή γυναίκα στη νήσο Αρσινόη.

Έχει κοινά με τον ρόλο της; Πώς αντιμετώπισε τον ρόλο της Δόμνας μετά τις επιτυχίες της Μυρσίνης από τις Άγριες Μέλισσες και της μοναχής Φιλαρέτης από το Μαύρο Ρόδο;

«Όταν μου λένε στον δρόμο και μου λένε ότι με θαυμάζουν στην τηλεόραση, τους λέω “ναι, ελάτε όμως και στο θέατρο”. Για μένα ο ρόλος μου στην Ηλέκτρα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Ειδικά μετά την Μυρσίνη και τη μοναχή, είναι ένα πολύ μεγάλο stretching  υποκριτικό. Όταν είδα αυτό τον ρόλο και μιλούσαμε με τη Βίκυ Μανώλη για το πώς θα τη βγάλουμε αυτή τη γυναίκα, χωρίζω τα μαλλιά μου στη μέση, κάνω δύο κοτσίδια και της λέω “Έτσι θα είναι η Δόμνα. Ξεχνάς την ομορφιά για φέτος”. Μου λέει η αδελφή μου “νομίζω βλέπω άλλον άνθρωπο”. Πρέπει να υπηρετείς τον ρόλο. Ακόμα και αν κάνεις μια βασίλισσα, τον ρόλο υπηρετείς. Όταν κάνεις την όμορφη πάλι δεν πρέπει να είναι μια γενικά μοιραία, πρέπει να έχει έναν χαρακτήρα. Η Δόμνα παρότι είναι μια γυναίκα που διεκδίκησε τον άντρα της, έχει πονέσει τόσο πολύ γιατί έχει χάσει παιδί και δεν ξεπερνιέται ποτέ. Έχει αφήσει την σφραγίδα πάνω στην Δόμνα. Έχει μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της και έχει πολεμήσει μόνη της, η φράση ήταν χαρακτηριστική “Νομίζεις είχα παιδικά χρόνια; Γεννήθηκε γριά!”. Συνάντησα γυναίκες και κόρες ναυτικών και μου είπαν καταπληκτικά πράγματα. Μου έλεγε ότι πως η μητέρα ήταν βασιλικότερη του βασιλέως και ήταν αυστηρή γιατί είχε τον ρόλο του μπαμπά και της μαμάς. Δεν έχω κοινά στοιχεία με τη Δόμνα ευτυχώς. Έχω υπάρξει ο άντρας της ζωής μου. Σου δείχνει πόσο δυνατή είσαι, σου αποδεικνύει τη δύναμή σου. Πάω μια μέρα να παρκάρω το αυτοκίνητο, το παίρνει το παιδί και ξέχασε να δει την πινακίδα και μου λέει “Πρώτη φορά είδα γυναίκα να θυμάται την πινακίδα. Και το θυμάσαι γιατί το έχεις πάρει μόνη σου, δεν σου το έχουν αγοράσει”».

«Είναι πολλά τα “όχι” που δεν έχω πει. Προσπαθώ να ζω το τώρα και νομίζω ότι έμαθα ότι κάλλιο αργά παρά ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω τρία παιδιά, με άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό σε πολλά πράγματα. Είναι πιο ώριμα από εμένα! Η κόρη μου είναι life coach και με βοήθησε πολύ να πάω σε έναν ψυχαναλυτή. Εγώ το θεωρούσα ταμπού. Και της λέω “θα κάνουμε 10 session σαν πελάτισσά σου” και βοηθήθηκα και πήγα με άλλον αέρα. Και όταν είσαι ανοιχτός βρίσκεις την καλύτερη περίπτωση».

Διαβάστε επίσης

Ηλέκτρα επόμενα επεισόδια: «Βόμβα» στο σπίτι των Σαγιάδων! Η Ηλέκτρα ζητά διαζύγιο από τον Σωτήρη και…