Κατερίνα Παναγοπούλου: «Έχω δεχθεί “επίθεση” στα social media. Είχε γίνει “δολοφονία χαρακτήρα” ξεκάθαρα»
Πρωινές εκπομπές

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Έχω δεχθεί “επίθεση” στα social media. Είχε γίνει “δολοφονία χαρακτήρα” ξεκάθαρα»

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Έχω δεχθεί “επίθεση” στα social media. Είχε γίνει “δολοφονία χαρακτήρα” ξεκάθαρα»

Όσα είπε για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί κατά καιρούς στα social media

Καλεσμένη στην εκπομπή, Πάμε Δανάη, βρέθηκε η Κατερίνα Παναγοπούλου και μίλησε για την επαγγελματική της πορεία στο Mega, τα social media αλλά και το εάν δέχθηκε ποτέ σεξιστική συμπεριφορά.

Η anchorwoman του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αποκαλύπτει και πώς αντιμετωπίζει πλέον τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να δεχθεί μέσω του Twitter.

«Γενικώς έχω καλή σχέση με τον χρόνο, δεν με αγχώνει. Πέρασαν χωρίς να το καταλάβω και χαίρομαι που το Mega κατάφερε να γίνει πρώτο κανάλι. Πώς κατάφερε να χτιστεί βήμα βήμα και να είναι πρώτο κανάλι. Χαίρεσαι όταν το βλέπεις από τη δημιουργία του. Εγώ μπορώ να μιλήσω για το δελτίο ειδήσεων που είναι σταθερά σε τηλεθέαση. Δεν κυνηγάμε το πιασάρικο θέμα, κάνουμε ειδησεογραφικές επιλογές. Ξέρουμε ότι δεν είναι και τόσο ελκυστικό το θέμα αλλά οφείλουμε να το παίξουμε πρώτο και βγαίνουμε πρώτο. Κι άμα κλείσεις λίγο το μάτι στον τηλεθεατή θα σε ακολουθήσει. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό. Ξέρεις ότι υπάρχουν θέματα που θα πάνε καλά, ξέρεις ότι αν παίξεις ένα έγκλημα πιο πιασάρικο θα “πουλήσει”. Άλλο η σοβαρότητα και άλλη η σοβαροφάνεια. Υπάρχουν εγκλήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και θα το δείξουμε. Απευθυνόμαστε στον κόσμο και θέλουμε να παίξουμε θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους. Πράγματι υπάρχει ένα όριο που μπαίνει και από εμάς τους ίδιους. Αν εσύ λες ότι πρέπει να κυκλοφορώ με ένα μαύρο σακάκι και πρέπει να το παίξω σοβαρή, σημαίνει ότι δεν πιστεύεις ότι είσαι και πρέπει να το δείξεις από ένα σακάκι. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου μπορείς να “τσαλακώνεσαι”. Όταν το δείχνεις και προσπαθείς να δείξεις πόσο σοβαρός είσαι νιώθεις κάποια ανασφάλεια. Μερικές φορές η μαμά μου με κυνηγάει γιατί κυκλοφορώ με το μαλλί πιασμένο. Μου αρέσει να είμαι χαλαρή. Και γελάνε οι συνεργάτες στο κανάλι γιατί ξεβάφομαι και τους λέω “έχω να βγω”. Επειδή βάφομαι βαριά, όταν είναι να βγω ξεβάφομαι και γελάνε στο κανάλι».

«Εμένα δεν μου αρέσει η θυματοποίηση. Λέμε ότι ο χώρος της ενημέρωσης είναι ανδροκρατούμενος. Νομίζω ότι αν είσαι καλός στη δουλειά σου, αν σε θέλει ο κόσμος, έχεις και την είδηση, θα στο δώσουν πιο δύσκολα αλλά αν φέρνεις την είδηση είναι περιττή πληροφορία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Υπάρχουν γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο. Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι σαν γυναίκα αδικούμαι. Και στο Mega ειδικά δεν νιώθω ότι σαν γυναίκες ότι αδικούμαστε. Δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο και δεν μου αρέσει η θυματοποίηση. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν θέματα αλλά όχι δεν ένιωσα κάτι. Νομίζω οι πολιτικοί έχουν μια τάση να επιτίθενται στους δημοσιογράφους, να στοχοποιούν τον Τύπο που ταιριάζει σε άλλα καθεστώτα. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του και όχι να στοχοποιηθεί. Είναι πλέον τόσο εμφανές και γιατί το κάνουν. Έχω μάθει να μην τους κάνω τη χάρη, στην αντιπαράθεση και όταν δεν τους κάνεις τη χάρη τους χαλάς την κουβέντα. Είχα πει σε έναν πολιτικό ότι αν αυτός είναι ο τρόπος για να μην απαντήσετε…».

«Έχω πάψει να κάνω σχέδια γιατί όταν ήμουν μικρή ήμουν συνέχεια των στόχων. Τώρα που έχουν εκπληρωθεί κάποια πράγματα έχω χαλαρώσει και το χαίρομαι. Είμαι χαρούμενη που πηγαίνω στη δουλειά μου. Επίσης είμαι παιδί της πόλης γιατί είμαι του υπερθετικού βαθμού, δεν είμαι των ήρεμων τόνων. Νομίζω ότι θα με έπιανε κατάθλιψη αν ηρεμούσα τελείως. Έκανα TikTok πρόσφατα! Έβαλα ένα βίντεο που γελάμε στα παρασκήνια του δελτίου και λέω “να το βάλω;” και το έβαλα. Έχω πέσει “θύμα” των social media. Έχει γίνει “δολοφονία” χαρακτήρα κανονικά. Στο Twitter γίνονται αυτά, εκεί είναι το άγριο. Γίνονται μάχες γιατί υπάρχουν κομματικά τρολ. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να βρίζουν. Κάποτε τα διάβαζα, τώρα ούτε διαγώνια. Μπλοκάρω σωρηδόν. Επειδή σου επιτίθενται νομίζουν ότι κάνουν διάλογο. Την περίοδο των μνημονίων με τσάντιζε, τώρα πια ξέρεις γιατί το γράφουν και είναι οργανωμένο. Είναι σπατάλη ενέργειας. Γιατί να τους κάνεις τη χάρη; Επειδή είπες την άποψή σου και ο άλλος θέλει να ξεράσει μίσος. Έχουν βγει άρθρα για το πόσο πληρώνονται τα κομματικά τρολ».

Διαβάστε επίσης

Μουρμούρα επόμενα επεισόδια (10-11/2): Το ψέμα του Μηνά στη Ζουζού και η «τραγουδιάρα» Ξένια