Κάθριν Ράιλι: «Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο. Μεταφέρεται από μια γενιά στην άλλη»
Πρωινές εκπομπές

Κάθριν Ράιλι: «Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο. Μεταφέρεται από μια γενιά στην άλλη»

Κάθριν Ράιλι: «Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο. Μεταφέρεται από μια γενιά στην άλλη»

Ο ρατσισμός και οι απειλές που δέχονται άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε η Κάθριν Ράιλι και μίλησε για τον ρατσισμό και τις απειλές που δέχονται όσοι βρίσκονται στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Είναι καθηγήτρια και μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media προσπαθεί να απαντά σε όσες απορίες έχουν οι followers της.

Στο TikTok, μάλιστα, κάνει εκτενέστερα βίντεο που αναλύει ορολογίες αλλά και απορίες που μπορεί να έχει ένας στρέιτ άνθρωπος για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

@katherinereilly1

«Φοβόμαστε γιατί υπάρχουν πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα που δέχονται απειλητικά μηνύματα. Είναι τραγικό να δέχεσαι απειλητικά μηνύματα επειδή υπάρχεις. Δεν είναι επιλογή να γεννιέσαι τρανς ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι η ζωή μας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας φέρνει σε αυτή τη δύσκολη θέση να φοβόμαστε για την καθημερινότητά μας.

Τι θα πει η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη; Πότε θα είναι; Τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο πώς γίνονται και αν γίνονται; Δεν θα αναλύσουν τι σημαίνει τρανς ή ομοφυλόφιλος. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης!

Στη Ουάσινγκτον είχε προταθεί ένα σχέδιο να ενημερώνουν με τα βασικά από το δημοτικό.

Ένας άνθρωπος θα φοβηθεί το άγνωστο και μετά θα το μισήσει! Όταν δεν ξέρουμε βασικές έννοιες στα σχολεία, είναι λογικό. Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται ρατσιστής! Ο ρατσισμός είναι σαν τον καρκίνο. Μεταφέρεται από μια γενιά στην άλλη. Όσο υπάρχει άγνοια για το τι σημαίνει ταυτότητα φύλου κτλ, είμαστε στο σκοτάδι.

Υπάρχει το “πιστεύω” του καθενός και κάποιοι εκπρόσωποι. Ο πνευματικός μου με έχει στηρίξει πάρα πολύ, οι γονείς μου, η γιαγιά μου. Υπάρχουν άτομα που λένε ότι θα πάμε στην κόλαση. Είμαστε άνθρωποι. Από την στιγμή που οι εκπρόσωποι της εκκλησίας μιλάνε για αγάπη, από μόνοι τους έπρεπε να το λένε».