Κολωνός: Ένοχος ο 55χρονος για όλες τις κατηγορίες – Αθώα η μητέρα της 12χρονης
Πρωινές εκπομπές

Κολωνός: Ένοχος ο 55χρονος για όλες τις κατηγορίες – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Ένοχος ο 55χρονος για όλες τις κατηγορίες – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Αυτή είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου

Αντίθετο με την εισαγγελική πρόταση ήταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο αποφάσισε τελικά την ενοχή του 55χρονου, Ηλία Μίχου, στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία, αλλά και για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Επίσης, ένοχος κρίθηκε και για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) για μαστροπεία, για εμπορία ανήλικου και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Αντιθέτως, η μητέρα της 12χρονης αθωώθηκε για τις κατηγορίες για πορνογραφία και για μαστροπεία, ενώ κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Η μητέρα μετά το άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα.

«Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις. Ήταν μια μεγάλη νίκη, το παλέψαμε πάρα πολύ και πάρα πολλά άτομα, με πάρα πολλά εμπόδια, τα οποία κάποια στιγμή θα τα πούμε. Το σημαντικό είναι ότι η μητέρα, αυτό που έλεγε και η ίδια αλλά και η 12χρονη, αποδείχτηκε και με την απόφαση του δικαστηρίου. Πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε 18 μήνες στη φυλακή, μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά», είπε ο δικηγόρος της μητέρας του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

«Ήταν πάρα πολύ συγκινημένη, ικανοποιημένη, ανακουφισμένη με την απόφαση», τόνισε η δικηγόρος της μητέρας.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας και αθώα κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της μαστροπείας.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ένοχους ακόμα 16 κατηγορούμενους κατά πλειοψηφία και η καταδίκη τους αφορά στο αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.

Επιπρόσθετα, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία και τέλος, έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.