Κώστας Μπάρκας: «Ορθώς αντέδρασε ο Μητσοτάκης στην απαράδεκτη θέση του Σουνάκ»
Πρωινές εκπομπές

Κώστας Μπάρκας: «Ορθώς αντέδρασε ο Μητσοτάκης στην απαράδεκτη θέση του Σουνάκ»

Κώστας Μπάρκας: «Ορθώς αντέδρασε ο Μητσοτάκης στην απαράδεκτη θέση του Σουνάκ»

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μιλούν για τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Βαριά ενοχλημένος είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στο BBC και χρησιμοποίησε και μια παρομοίωση για να γίνει κατανοητό όλο αυτό το ζήτημα.

Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης Χριστουδουλάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στο Super Κατερίνα και σχολίασαν όσα συνέβησαν.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, είναι ένα εθνικό ζήτημα! Είναι κάτι που διεκδικούμε πάντα. Είναι στην Βρετανία και να γυρίσουν πίσω. Ορθώς αντέδρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην απαράδεκτη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού. Πάντα ζητάμε την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να είναι ένα τυπικό μέλος της ΕΕ και να λέμε “ναι” στις δυνάμεις. Πρέπει να ζητά τα εθνικά συμφέροντα όπως και έκανε!», είπε ο κ. Μπάρκας.

Με τον κ. Χριστοδουλάκη να προσθέτει: «Δεν αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργό μόνο. Αφορά τον θεσμό του πρωθυπουργό και από εκεί και πέρα όλο τον ελληνικό λαό. Προφανώς και δεν είναι μια αλλαγή στάση της ελληνικής πλευράς. Σωστά διατυπώθηκε από την πλευρά του πρωθυπουργού! Το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα είναι Οικουμενικό και ξεπερνάει τα όρια της πατρίδας μας. Αυτόματα δεσμεύει όλους για τη θέση που πρέπει να κρατήσουμε».

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Η ατάκα που ενόχλησε τον Σούνακ και ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη