Κώστας Μακεδόνας: «Είχα την αγωνία “αν θελήσω να κάνω παιδιά και δεν μπορώ;”»
Πρωινές εκπομπές

Κώστας Μακεδόνας: «Είχα την αγωνία “αν θελήσω να κάνω παιδιά και δεν μπορώ;”»

Κώστας Μακεδόνας: «Είχα την αγωνία “αν θελήσω να κάνω παιδιά και δεν μπορώ;”»

«Αν βγω στην σκηνή και δεν έχω τρακ, θα πει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψω τη δουλειά»

Ο Κώστας Μακεδόνας ήταν καλεσμένος στο «Δύο στις 10» έχοντας διανύσει 34 χρόνια στη δισκογραφία με μεγάλες επιτυχίες.

«Κάθε συναυλία έχει τις ιδιαιτερότητές της. Κάθε φορά έχω τρακ. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια την ώρα που ανεβαίνεις στην σκηνή αν δεν το νιώσεις αυτό… Έχω πει ότι όταν θα έρθει η ώρα που θα βγω στην σκηνή και δεν θα έχω τρακ θα πει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψω αυτή τη δουλειά. Είναι κυρίως αυτό που θες εσύ για τον εαυτό σου, να είσαι καλός, να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Πρέπει να κερδίσεις και τον κόσμο» είπε αρχικά.

Όπως είναι γνωστό, τον ανακάλυψε ο Σταμάτης Κραουνάκης ενώ έχει συνεργαστεί και με τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι γίνεται, μου φαινόταν ότι είναι ένα ψέμα, ένα όνειρο».

«Ήρθα στην Αθήνα σχετικά εύκολα. Την ώρα της συνειδητοποίησης ότι φεύγω άρχισαν τα δύσκολα. Στη διαδρομή πηγαίνοντας προς Αθήνα σταμάτησα δυο-τρεις φορές, άρχισα να γυρίζω προς τα πίσω, έκλαιγα, άφηνα πίσω μου τους γονείς μου, τους φίλους μου, την τότε κοπέλα μου, την πόλη μου» είπε για την πρώτη φορά που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Το πραγματικό του επίθετο και ο «Μακεδόνας»

Το πραγματικό του όνομα είναι Πάκας και του ζήτησαν να το αλλάξει. Μάλιστα «νονοί» του ήταν ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου.

«Εγώ φρίκαρα, έλεγα δε γίνεται, θα στεναχωρήσω τους γονείς μου, δεν θέλω να το κάνω με τίποτα. Ξεκίνησε μια διαδικασία ανεύρεσης καλλιτεχνικού επιθέτου το οποίο μας έβγαλε ασύλληπτα γέλια. Γελούσα και από την άλλη ήμουν πάρα πολύ φρικαρισμένος να πάρω ένα άσχετο όνομα και ξαφνικά να το φορέσω επάνω μου. Με παίρνει ένα πρωί ο Σταμάτης και μου λέει “ξύπνησες; Πήγαινε πλύσου γιατί βαφτίστηκες!”. Το είπα στους γονείς μου, φοβόμουν πώς θα αντιδράσουν αλλά μου είπαν “τι ωραίο όνομα!”».

Ο ερμηνευτής μίλησε για το άγχος του να κάνει οικογένεια και παιδιά.

«Ήθελα να κάνω τα δικά μου παιδιά.  Στην εφηβεία μου είχα αγχωθεί γιατί είχα ακούσει για διάφορους συγγενείς και γνωστούς που δεν μπορούσαν για τεχνικούς λόγους να κάνουν παιδιά, είχα αυτή την αγωνία “αν θελήσω να κάνω παιδιά και δεν μπορώ;”. Είχα αυτό το άγχος» αποκάλυψε.