Κώστας Μαρτάκης: «Προσπαθούσα να αποδείξω πως δεν είμαι απλά ωραίος και ταυτόχρονα ατάλαντος»
Πρωινές εκπομπές

Κώστας Μαρτάκης: «Προσπαθούσα να αποδείξω πως δεν είμαι απλά ωραίος και ταυτόχρονα ατάλαντος»

Κώστας Μαρτάκης: «Προσπαθούσα να αποδείξω πως δεν είμαι απλά ωραίος και ταυτόχρονα ατάλαντος»

Το διαζύγιο των γονιών του και η αγάπη του για την τηλεόραση

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Μαρτάκης και αναφέρθηκε στο διαζύγιο των γονιών του αλλά και στο εάν τον επηρέασε η εξωτερική του εικόνα.

Το διαζύγιο των γονιών σου είχε αντίκτυπο επάνω σου;

Σίγουρα με διαμόρφωσε κι αυτό. Επειδή όμως το διαχειρίστηκαν πολύ καλά μεταξύ τους και δεν ενέπλεξαν σε αυτή την κατάσταση ούτε εμένα ούτε την Τίνα, τη μεγάλη μου αδελφή, δεν πληγώθηκα. Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ήμουν 2 ετών και όταν η μητέρα μου βρήκε τον δεύτερο μπαμπά μου, ήμουν 5. Στο σχολείο, ας πούμε, μου φαινόταν φυσιολογικό που είχα μία μαμά και δύο μπαμπάδες. Μου φαινόταν περίεργο που τα άλλα παιδάκια είχαν έναν μπαμπά. Ο ένας συνέβαλε να γεννηθώ και ο άλλος με μεγάλωσε. Τον δεύτερο μπαμπά μου δυστυχώς τον χάσαμε πέρσι τον Σεπτέμβριο. Ήταν ένας άνθρωπος που με στήριξε πολύ. Πήρα πολλή αγάπη από την οικογένειά μου. Ποτέ δεν είπα τον δεύτερο σύζυγο της μαμάς μου «πατριό» ούτε τον Νικόλα, τον ετεροθαλή αδελφό μου, «ετεροθαλή». Αυτές είναι οι σωστές ορολογίες αλλά δεν με νοιάζει, για εμένα ήταν πάντα δεύτερος μπαμπάς και ο Νικόλας αδελφός μου.

Είσαι αντικειμενικά ένας πολύ όμορφος άντρας. Σε ενοχλεί που κάποιοι άνθρωποι στέκονται πολύ στην εικόνα σου;

Τα πρώτα χρόνια με ενοχλούσε πολύ. Προσπαθούσα να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου και μετά στον κόσμο πως δεν είμαι απλά ωραίος και ταυτόχρονα ατάλαντος. Δεν ήθελα να εγκλωβιστώ σε τέτοιες σκέψεις και πείσμωσα, σκέφτηκα πως μπορώ να τα καταφέρω και τα κατάφερα. Δεν έχω πατήσει στην εμφάνισή μου για να κάνω καριέρα ούτε σε κανέναν άνθρωπο ή σε γνωριμίες για να κερδίσω κάτι. Ό,τι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει με το σπαθί μου. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη εικόνα για μένα, του λίγο πιο απόμακρου. Αλλά τα φαινόμενα απατούν. Έχω την αίσθηση πως η εμφάνισή μου και η πορεία μου ή τα πρόσωπα που με περιβάλλουν δίνουν την εντύπωση του σνομπ, αλλά καμία σχέση.

Από ένα σημείο και μετά ήταν σαν να σε ενδιαφέρει περισσότερο η τηλεόραση παρά το τραγούδι;

Την αγαπώ πολύ την τηλεόραση. Έτσι κι αλλιώς και η καριέρα μου ξεκίνησε από το Dream Show το 2006. Θεωρώ τον εαυτό μου αρχικά καλλιτέχνη και στη συνέχεια ένα καλοφτιαγμένο και καλοκουρδισμένο «τηλεοπτικό προϊόν». Έχω βρεθεί δίπλα σε ανθρώπους πολύ σημαντικούς και σπουδαίους στον χώρο. Στην αρχή της καριέρας μου συχνά πήγαινα καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ας πούμε, και με συμβούλευε. Της έλεγα: «Είμαι ένα παιδί που δεν έχει πειράξει κανέναν και ακούω πολλά αρνητικά σχόλια». «Γράφεται σωστά το όνομά σου; Αν γράφεται σωστά, μη σε νοιάζει τίποτα. Αν ασχολούνται μαζί σου, κάτι κάνεις καλά» θυμάμαι ότι μου έλεγε η Ελένη. Πριν από τον μουσικό διαγωνισμό δεν είχα καμία σχέση με το θέαμα, έπαιζα
μπάσκετ, αργότερα έκανα μόντελινγκ για να έχω τα δικά μου χρήματα και αμέσως μετά το σόου έπεσα στα βαθιά με τον Ηλία Ψινάκη.