Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με τη Μαρέβα βάλαμε τη σχέση μας σε νέα βάση, είμαστε καλύτερα από ποτέ»
Πρωινές εκπομπές

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με τη Μαρέβα βάλαμε τη σχέση μας σε νέα βάση, είμαστε καλύτερα από ποτέ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με τη Μαρέβα βάλαμε τη σχέση μας σε νέα βάση, είμαστε καλύτερα από ποτέ»

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το Τik Tok, τα παιδιά του αλλά και την επανασύνδεση με τη σύζυγό του

Πολλά και διάφορα θέματα έθιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων μίλησε και για την οικογένειά του.

Για το debate

«Αυτή τη φορά θα προσθέσουμε και ελεύθερη ερώτηση. Θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι έκαναν δύσκολες ερωτήσεις.

Αντίπαλός μας τώρα είναι η ξαπλώστρα. Δεν θεωρώ ότι οι πολίτες έπεσαν θύματα παραπλάνησης της μιντιακής υπεροχής της ΝΔ».

Για το Tik Tok

«Δεν είναι η νέα μου εικόνα, έδειξα αυτό που είμαι πραγματικά. Μου λένε ότι είμαι διαφορετικός από κοντά, λογικό είναι. Το Tik Tok μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Δεν είναι μόνο θέμα εικόνας, οι νέοι δεν μας ψήφισαν για αυτό. Το χαίρομαι πάρα πολύ, πάντα το έκανα, αυτοσαρκάζομαι».

Το ευτράπελο στη Μύκονο και η εφηβεία του ως γιος του Μητσοτάκη

«Προσπαθούσα να ισορροπήσω ανάμεσα στο να περνάω καλά και να ζήσω μια κανονική εφηβεία αλλά χωρίς να εκθέσω στον πατέρα μου» ανέφερε και διηγήθηκε ένα ανέκδοτο περιστατικό από την εποχή που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός.

«Είχαμε πιει λίγο παραπάνω και έρχεται μια κυρία και μου λέει να μη γίνει καινούργιο λιμάνι στη Μύκονο και λέω βεβαίως». Τι έγινε την άλλη μέρα;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι δεν πρέπει ποτέ να πατήσουν πάνω στο ότι είναι προνομιούχα παιδιά ή ότι το αξίωμα που έχουν τους επιτρέπει να φέρονται αλαζονικά. Το έχουν απολύτως ενστερνιστεί.

Αν κάτι μας έχει τελειώσει στην ελληνική κοινωνία είναι το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” ή έτσι ελπίζω. Δεν επέτρεψα ποτέ στα παιδιά μου να το πουν αυτό.

Θα ήθελα να μπορούν να πάρουν την επιμονή και την προσήλωση που έχω στον στόχο και να διαχειρίζονται τις αναποδιές, να μην παίρνουν κάθε αποτυχία κατάκαρδα.

Όταν βλέπω τα παιδιά μου να αντιδρούν εν θερμώ τους λέω “πάρτε μια βαθιά ανάσα, κοιμηθείτε το βράδυ και ξαναδείτε το πρόβλημα”. Εμένα μου πήρε καιρό για να φτάσω σε αυτό το σημείο.

Έχουμε κι εγώ και η Μαρέβα μια εξαιρετική σχέση με τα παιδιά μας και ως ζευγάρι και κατά μόνας. Τα παιδιά μου είναι πολύ ανοιχτά μαζί μου. Είμαι πιο περήφανος για τα παιδιά μου παρά για τη δουλειά μου. Μου αρέσει που έχω μια πολύ ανοιχτή σχέση μαζί τους.

Αφήνω στα παιδιά μου την ελευθερία να μας συστήσουν τους συντρόφους τους».

Για τη σχέση του με τη σύζυγό του

«Δέχομαι κριτική από τα παιδιά μου. Αντιδρώ καλύτερα στην κριτική από ό,τι στο παρελθόν. Και τα παιδιά μου και η Μαρέβα μπορεί να είναι πολύ αυστηροί κριτές» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες με τη Μαρέβα, για χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με το να μην χρεώσουμε αποκλειστικά στον άλλον την ευθύνη για τα προβλήματα στη σχέση μας. Φταίνε και οι δύο. Πρέπει να μπορείς να είσαι σε θέση να καταλάβεις τον προβληματισμό του άλλου και να ξεπεράσεις την πίκρα και την οργή της στιγμής.  Η σύγκρουση δημιουργεί τέτοιου είδους συναισθήματα.

Εμείς δώσαμε χρόνο στον χρόνο, δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες ο ένας στον άλλον και όταν ξαναβρεθήκαμε μπορέσαμε και επανατοποθετήσαμε τη σχέση μας σε νέα βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Κάθε σχέση έχει τη δικιά της ιδιαιτερότητα.

Πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις – και το διαζύγιο είναι μια οριστική απόφαση-πρέπει να δίνει λίγο παραπάνω χρόνο, τα πράγματα δεν είναι πάντα καλύτερα αναζητώντας μια άλλη εναλλακτική, να μην βλέπει μόνο προβλήματα στον άλλον. Δουλέψαμε και με ειδικούς. Δεν είχα δυσκολία να το πω, να απενοχοποιήσουμε την ψυχολογική υποστήριξη».