Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Τα μέλη της επιτροπής δεν νομίζω πως είχαν σχέση με την Eurovision»
Πρωινές εκπομπές

Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Τα μέλη της επιτροπής δεν νομίζω πως είχαν σχέση με την Eurovision»

Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Τα μέλη της επιτροπής δεν νομίζω πως είχαν σχέση με την Eurovision»

Πώς λειτουργεί η επιτροπή;

Τα όσα συνέβησαν στη φετινή Eurovision του Λίβερπουλ, κλήθηκε να σχολιάσει ο δημοσιογράφος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Μου χτύπησαν πάρα πολλά πράγματα άσχημα φέτος. Το 4άρι ήταν μια άθλια τοποθέτηση. Όταν η Eurovision δεν πάει καλά με πονάει, γιατί είναι ένα προϊόν που το ξέρω, έχω δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό. Το 4αρι ήταν πάρα πολύ κουλό. Ακούω ότι αυτό τους άρεσε, αυτό ψήφισαν, στο πλαίσιο της ελευθερίας. Η επιτροπή στήν κοσμάρα της, έξω από κάθε λογική», δήλωσε αρχικά και συνέχισε για την ελληνική επιτροπή:

«Όταν έχεις 5 άτομα, είναι θεμιτό και λογικό να βάλεις 1-2 άτομα ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι πρέπει να είναι γνώστες του θέματος. Και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί τουλάχιστον να ξέρεις ότι βλέπουν Eurovision, να ξέρεις ότι έχουν μια “μυρωδιά”. Αυτοί φαίνεται ότι δεν είχαν καμία “μυρωδιά”».

Eurovision 2023: Φήμες για παραίτηση – «βόμβα» ανθρώπου της ΕΡΤ

«Θα ήθελα πολύ το κυπριακό τραγούδι να μπει στη δεκάδα και νομίζω φέτος με τα μέτρια τραγούδια θα μπορούσε να πάει πιο ψηλά. Σίγουρα δεν άξιζε το 4αρι από την ελληνική επιτροπή. Χαίρομαι όμως που ο κόσμος έδωσε το 12αρι και το ένιωσε».

Για το πώς ψήφισε ο ίδιος όταν ήταν στην επιτροπή: «Ψήφιζα αυτό που μου άρεσε, αλλά πάντα στη λογική ότι ψήφιζα για Eurovision, όχι ως μουσικός. Είχα βάλει στην Κύπρο 8 ή 10. Δεν γίνεται να μη στηρίξεις την Κύπρο».

«Στην ελληνική συμμετοχή δεν μου άρεσε το τραγούδι, ούτε το performance, δεν μου άρεσε το ότι στείλαμε ένα άπειρο παιδι που ζούσε σε έναν άλλον κόσμο και φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά. Η ΕΡΤ φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης», κατέληξε.