Λωξάνδρα Λούκας: «Όταν είδα να παίζω την άρρωστη στον Γιατρό, τρόμαξα»
Πρωινές εκπομπές

Λωξάνδρα Λούκας: «Όταν είδα να παίζω την άρρωστη στον Γιατρό, τρόμαξα»

Λωξάνδρα Λούκας: «Όταν είδα να παίζω την άρρωστη στον Γιατρό, τρόμαξα»

Όσα εξομολογήθηκε η ίδια και η μητέρα της στην εκπομπή, Δύο στις 10

Στην κάμερα της εκπομπής, Δύο στις 10, παραχώρησαν συνέντευξη η Λωξάνδρα Λούκας και η μητέρα της και αναφέρθηκαν και στη σειρά, Ο γιατρός.

Η ηθοποιός συμμετείχε σε ένα από τα επεισόδια της σειράς του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με το κοινό να την χειροκροτεί και να ενθουσιάζεται με το ταλέντο της.

Η ίδια αναφέρει: «Έχουμε την ταινία “Φόνισσα”. Την έκανε η Εύα Ναθένα, Παίζω και εγώ. Πήγαμε στη Μάνη, κάναμε πολλές πρόβες. Ζωγραφίζω κάθε μέρα, ακούω μουσική, μιλάω στη φίλη μου. Και τρώω απέξω. Περνάω πολλές ώρες στο τηλέφωνο με τον Αλέκο μου, είναι ο άντρας μου, είμαστε πάντα μαζί, πολλά χρόνια. Θέλω να παντρευτούμε! Είμαι ηθοποιός γιατί παίζω πολλές πρόβες για την παράσταση “Αντιγόνη”. Τρόμαξα όταν με είδα στη σειρά “Ο γιατρός” γιατί έπαιζα την άρρωστη. Βλέπω Friends, Harry Potter στο διαδίκτυο».

Στη συνέχεια μίλησε και η μητέρα της, η οποία μοιράστηκε όλη την αγωνία που έχει για την κόρη της αλλά και το πείσμα που έχει η Λωξάνδρα για τη ζωή.

«Ετοιμάζουμε την Αντιγόνη του Σοφοκλή και συμμετέχουν περίπου 38 μέλη της ομάδας Εν Δυνάμει με ή χωρίς αναπηρία. Ήταν πολύ πειστική σαν άρρωστη και όταν είδε τον εαυτό της τρόμαξε. Ήταν μια μεγάλη τύχη, της δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθεί και να είναι ορατή. Είναι ηθοποιός 15 χρόνια, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ασχολείται με τις Τέχνες. Κάθεται με τις ώρες να ζωγραφίζει. Το πιο σημαντικό είναι επειδή η Λωξάνδρα ανήκει σε μια τέτοιου είδους οικογένεια, θα ήταν σημαντικό να συμμετέχει και εκείνη. Φτιάξαμε την ομάδα Εν Δυνάμει για να καλύψει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Δουλεύει πάρα πολύ, έπρεπε να προετοιμαστεί να βάλει τις λέξεις σωστά. Και για το επεισόδιο στον Γιατρό δούλευε πολλούς μήνες. Υπήρχαν φορές που λύγισα, που έκλαψα. Η Λωξάνδρα είχε προβλήματα υγείας όταν ήταν μικρή, νοιαζόμουν να ζήσει. Οι δυσκολίες της ή η νοητική της στέρηση ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Συγκινούμαι όταν μιλάω για εκείνη. Είναι τόσο σπάνια, τη θαυμάζω. Μου έμαθε τι θα πει αγώνας, έχει πείσμα και καλοσύνη. Δεν υπάρχει θυμός.

Η κοινωνία είναι διαφορετική από το κράτος. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Η Λωξάνδρα γεννήθηκε πριν από 31 χρόνια που δεν ξέραμε καν τι θα πει αυτισμός. Όταν μιλούμε για οικογένειες με αναπηρία, η πρώτη αίσθηση είναι η μάνα. Αυτή τη στιγμή, τα αδέρφια είναι η οικογένεια. Αν δεν ζω εγώ, ποιος θα την αναλάβει; Είναι το άγχος και η σκέψη που μοιραζόμαστε όλοι οι γονείς που έχουμε την αναπηρία σαν κεντρικό σημείο. Η Λωξάνδρα έχει δεχθεί πρόταση για μια ακόμη σειρά, θα γίνει μια έκθεση με τα έργα της. Ξαφνιάστηκα το τι έγινε με τη σειρά Ο Γιατρός. Θα ήθελα να συναντήσω όλες τις οικογένειες που μου λένε ότι έχουν παιδί με σύνδρομο Down».

Διαβάστε επίσης

Ο γιατρός: «Θέλουμε να ζήσουμε σαν κανονικό ζευγάρι» – Πλάνταξαν στο Twitter με την «επεισοδιάρα»