Μάνος Παπαγιάννης: «Η κυρία Παυλίδου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και το κατάφερε»
Πρωινές εκπομπές

Μάνος Παπαγιάννης: «Η κυρία Παυλίδου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και το κατάφερε»

Μάνος Παπαγιάννης: «Η κυρία Παυλίδου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και το κατάφερε»

Η πρώτη συνέντευξη - ποταμός του ηθοποιού μετά τη δίκη κόντρα στη Σοφία Παυλίδου

Ο Μάνος Παπαγιάννης μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και το «Πρωινό» λίγες μέρες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για το περιστατικό σωματικής βλάβης ενάντια στη Σοφία Παυλίδου στο θέατρο Χυτήριο.

Ο ηθοποιός παρουσίασε τη δική του πλευρά, ενώ όπως προανήγγειλε, εάν αθωωθεί στο Εφετείο θα κινηθεί νομικά για να αποζημιωθεί για τη βλάβη που έχει υποστεί.

«Δυστυχώς θα έλεγα ότι έχω χάσει το χαμόγελό μου. Δεν ήμουν έτσι. Πέρασα μια πολύ περίεργη φάση στη ζωή μου που δεν την εύχομαι σε κανέναν» είπε αρχικά.

«Ο γιος μου με ρωτούσε “τι βγήκες στο δικαστήριο;”. Στη Λυδία είπα ότι δεν θα μπω στη φυλακή και ότι υπάρχει άλλος ένας γύρος. Τρόμαξε ότι θα βρεθώ πίσω από τα κάγκελα. Η Λυδία έχει ζήσει κάποιες καταστάσεις που καλό θα ήταν να μην τις ζούσε. Ακόμα και στην πρώτη δίκη πήγαινε στο δωμάτιό της και δεν ασχολιόταν καθόλου.

Η  Αγγελική ήταν πολύ υποστηρικτική απέναντί μου. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, εντάσεις, κλάματα γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που γινόταν στην οικογένειά μας, στην καθημερινότητά μας. Λύγισε. Ακόμα και τώρα στο άκουσμα του ονόματος “Παυλίδου” τρέμει. Δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι» είπε.

«Εγώ είμαι το θύμα. Δεν χτύπησα ποτέ κανέναν, χτυπήθηκα. Δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανένα. Νιώθω μεγάλη αδικία.

Βριστήκαμε, είπαμε βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλον και μέχρι εκεί.

Έπιασα τα χέρια της Παυλίδου και τα έβγαλα από πάνω μου.

Η κυρία Παυλίδου έχει τρεις ιατρικές γνωματεύσεις, πήγαν στον μεγαλύτερο ιατροδικαστή της χώρας και έβγαλε κάποια συμπεράσματα.

Οι τρεις γνωματεύσεις είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Οι γιατροί είδαν διαφορετικά πράγματα.

Η κυρία Παυλίδου ισχυρίστηκε ότι πονάει η πλάτη της.

Η έκθεση έλεγε ότι έχει στένωση στην σπονδυλική στήλη και από εκεί προέρχεται ο πόνος.

Το γενικό συμπέρασμα του ιατροδικαστή είναι ότι αυτή η γυναίκα δεν έπεσε, ήταν όρθια.

Στο περιστατικό ήταν παρών και ο τεχνικός του θεάτρου» είπε αναφερόμενος στο περιστατικό για το οποίο οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

«Την επόμενη μέρα από το συμβάν, μαζευτήκαμε στο θέατρο, ζήτησα συγγνώμη από όλον τον θίασο για την αναστάτωση. Η παραγωγή μου ζητούσε να πάρω τη Σοφία να ζητήσω συγγνώμη. Δέχτηκα να την πάρω τηλέφωνο όχι γιατί φταίω αλλά για να λήξει το θέμα. Το είχε ζητήσει από τον Γκουρούση (σ.σ. τον παραγωγό) την ίδια μέρα.

Πριν όμως είχε κάνει δύο πολύ σοβαρά πράγματα.

Είχε πάει στην Αστυνομία και είχε κάνει μήνυση για να με συλλάβουν άρα η συγγνώμη ήταν προσχηματική.

Και δεύτερον είχε ήδη μιλήσει με κάποιον συνάδελφό μου και είχαν ήδη συμφωνήσει για τα οικονομικά για να με αντικαταστήσει. Πώς να ζητήσω συγγνώμη από έναν άνθρωπο τόσο αδίστακτο;» είπε.

Μιλώντας για τη δίκη είπε:

«Την ώρα που δικαζόταν η Παυλίδου, προθυμοποιήθηκα να ζητήσω συγγνώμη, εκείνη δεν δέχτηκε».

«Δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι εναντίον μου, έτσι θέλησαν να το περάσουν.

Η κυρία Τριφύλλη που αναφέρθηκε δολίως από την υπεράσπιση είπε ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο και ότι η κ. Παυλίδου ήταν ανακατώστρα.

Ο πιο μεγάλος μάρτυρας ήταν ο τεχνικός του θεάτρου που τον παρακάλεσα να με βοηθήσει  και φοβόταν γιατί είχε δύο παιδιά. Τελικά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “θέλω να έρθω να καταθέσω”.

Τι είπε; Ότι άκουσε τον Καλυβάτση να λέει αυτά που με κατηγορούσε.

Κατέθεσε ότι δεν κλώτσησα καμία πόρτα, την άνοιξα, δεν ήταν σπασμένη. Ήταν ακριβώς πίσω μου όταν έγινε το περιστατικό.

Κατέθεσε ότι δεν έγινε τίποτα.

Άλλοι μάρτυρες που με υπερασπίζονται είναι ο ίδιος ο παραγωγός.

Άλλος ένας σημαντικός μάρτυρας είναι η γυναίκα μου.

Όλοι οι συνάδελφοί μου με στηρίζουν αλλά δεν έρχεται κανείς να με υπερασπιστεί γιατί φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους. Η κυρία Παυλίδου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει και θα με θάψει ζωντανό και το κατάφερε ανεξαιρέτως της έκβασης της δίκης.

Ακούστηκε ότι βγαίνω σε εκπομπές ενώ έχω να δώσω συνέντευξη 4 χρόνια. Εκείνη έχει δώσει 17 συνεντεύξεις μιλώντας για μένα.

Δυστυχώς αυτά τα κορίτσια (σ.σ. Κόνι Μεταξά, Ρέα Τουτουνζή) παρασύρθηκαν. Οι καταθέσεις τους με τον Καλυβάτση είναι πανομοιότυπες.

Μου κάνει εντύπωση που η άλλη μεριά πανηγυρίζει στο ημίχρονο.

Είμαι χαρούμενος που στη δίκη είχαμε μια αξιοπρέπεια, η άλλη πλευρά έλεγε όλο ψέματα. Παίξαμε μπαλάρα και φάγαμε ένα γκολ από γκέλα.

Αν βγω αθώος ο εισαγγελέας περιμένει να βγει δικάσιμος για ψευδορκία. Θα με πληρώνουν μια ζωή. Δεν θα το αφήσω. Έχω καταστραφεί. Η Σοφία αυτό που μου υποσχέθηκε το έκανε» είπε.

«Με το θέατρο είμαι ερωτευμένος, με τους ανθρώπους του κάνω εμετό. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω καμία επαγγελματική πρόταση εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Μου το έχουν πει γνωστοί.

Έχω υποστεί τεράστια καταστροφή στα όνειρά μου.

Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά και το πρώτο διάστημα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο.

Να είναι καλά τα παιδάκια μου, να τελειώσει αυτά τα ψέματα, αυτή η αηδία και η τοξικότητα.

Εύχομαι να μη βρεθεί κανείς στη θέση μου να σε πυροβολούν όλοι λες και είσαι εγκληματίας.

Δεν μπορώ να συγχωρέσω τη ζημιά που μου έχουν προκαλέσει να βλέπω τον άνθρωπό μου να κλαίει. Δυστυχώς βρέθηκε στο διάβα μου ένας άνθρωπος τοξικός. Όσο και να δίνεις τόπο στην οργή θα σε καταπιεί. Μακριά από αυτούς, που πουλάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους για να κατακτήσουν αυτό που θέλουν» είπε ακόμα.