Μαρακάκης για τον θάνατο του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη: «Το σχοινί της σημαδούρας ήταν…»
Πρωινές εκπομπές

Μαρακάκης για τον θάνατο του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη: «Το σχοινί της σημαδούρας ήταν…»

Μαρακάκης για τον θάνατο του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη: «Το σχοινί της σημαδούρας ήταν…»

Τι έδειξε η αυτοψία στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο γιος του Οδυσσέα Σταμούλη;

Ο δικηγόρος της μητέρας του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα σχετικά με τα όσα έδειξε η αυτοψία έπειτα από έρευνα στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή το παιδί στους Φούρνους.

«Ακόμα διεξάγεται προανάκριση και την εβδομάδα που έρχεται θα κατατεθεί το σχέδιο πραγματογνωμοσύνης του δικού μας δύτη. Του δικού μας πραγματογνώμονα που μας εκπροσωπεί. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν αμφισβητούνται. Η συγκεκριμένη σημαδούρα ήταν σχεδόν τριπλάσια σε όγκο από τις υπόλοιπες. Δεν υπήρχε καμία μέριμνα ή ενημέρωση των λουόμενων και των κατοίκων. Για τη χρησιμότητα και την τοποθέτηση αυτών των σημαδούρων».

Για την αιτία του δυστυχήματος, κατά την άποψη της μεριάς της οικογένειας, είπε:

«Το προβληματικό και αυτό το οποίο κατά την άποψή μας ήταν και η αιτία του δυστυχήματος ήταν ότι το σχοινί που ένωνε τη σημαδούρα με τη βάση της ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βάθος στο οποίο είχε τοποθετηθεί η σημαδούρα. Δηλαδή υπήρχε πολύ μπόσικο στο σχοινί».

«Το εξαιρετικά επικίνδυνο ήταν ότι το βάρος που συγκρατούσε κάτω τη σημαδούρα ήταν πολύ ελαφρύ αναλογικά με τον όγκο του πλαστικού που έφερε η σημαδούρα στην επιφάνεια.Δηλαδή με έναν απλό κυματισμό όλος αυτός ο όγκος της σημαδούρας μεταφερόταν προς την παραλία. Για αυτό και είχε ξεφύγει από τη λοιπή σειρά των σημαδούρων και είχε πάει περίπου 20 μέτρα προς την παραλία. Εκεί πήγε το παιδί και επειδή είχε μπόσικο το σχοινί μπλέχτηκε το πόδι του».

Τέλος ο δικηγόρος της οικογένειας θέλησε να διευκρινίσει ότι: «Δεν θέλω να μοιράσω ευθύνες αλλά κάνω αποτύπωση της πραγματικότητας. Ήταν ένα επικίνδυνο αντικείμενο που υποτίθεται είναι εκεί για να προστατεύει και τελικά ήταν μια ”ορολογιακή βόμβα” η οποία έσκασε στα χέρια του μικρού. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτό ήταν μπροστά στο σπίτι του, δεν είχαν επισκεφθεί κάποια παραλία. Ήταν δεκαπέντε μέτρα από την ακτή οι σημαδούρες».

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου στο απόσπασμα: