Μαρία Χατζηστεφανή: «Υπήρχαν πολλές στιγμές που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω»
Πρωινές εκπομπές

Μαρία Χατζηστεφανή: «Υπήρχαν πολλές στιγμές που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω»

Μαρία Χατζηστεφανή: «Υπήρχαν πολλές στιγμές που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω»

Οι δυσκολίες μέχρι να κατακτήσει την επιτυχία

Για τις δυσκολίες μέχρι να πιάσει κορυφή στην καριέρα της μίλησε η Μαρία Χατζηστεφανή στην εκπομπή «I Love Σου Κου».

Η επιχειρηματίας του Dragons’ Den αναφέρθηκε στο ξεκίνημά της και στο όνειρο που είχε από μικρή να γίνει μία δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα.

«Όταν ήμουν μικρή πήγαινα στο μοναδικό περίπτερο στη Μυτιλίνη που έφερνε ξένα περιοδικά μόδας και τα αγόραζα όλα. Δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα να κάνω στη ζωή μου, αλλά ήθελα να είμαι σε αυτόν τον κόσμο και να γίνω μια δυναμική γυναίκα, ανεξάρτητη».

«Το ένα έφερε το άλλο. Αφού τελείωσα την αγγλική φιλολογία και δούλεψα σε περιοδικά, με τράβηξε ο χώρος των business. Με υποτροφία βρέθηκα στη Νέα Υόρκη, μετά βρήκα δουλειά σε τράπεζα στο Λονδίνο, αλλά άρχισα να λέω “Τι κάνω εδώ”. Έγινα η χειρότερη υπάλληλος, προκαλούσα την απόλυσή μου και έτσι έγινε. Είχα πάθει ένα σοκ, μου πήρε τρεις μήνες να συνέλθω, αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν ό,τι καλύτερο μου είχε συμβεί».

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω»

«Η ειρωνεία είναι ότι ήρθα από τον κόσμο των business και προσπάθησα να πάρω επένδυση, αλλά δεν πήρα. Και τελικά ξεκίνησα την εταιρεία από ένα δωμάτιο στο σπίτι μου, τα έκανα όλα μόνη μου. Στην αρχή άρχισα να κάνω παρουσιάσεις σε επενδυτές, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι είχα μια σοβαρή ιδέα».

Όσον αφορά τις δυσκολίες που έζησε, η Μαρία Χατζηστεφανή αποκάλυψε: «Έπρεπε να πιστέψω εγώ στον εαυτό μου και να προχωρήσω έτσι. Τα τελευταία 25 χρόνια υπήρχαν πολλές στιγμές που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω. Πριν μερικά χρόνια παραλίγο να χρεοκοπήσω, γιατί πήρα κάποιες αποφάσεις για τις οποίες πιέστηκα και δεν τις πίστευα. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές».

Διαβάστε επίσης

Dragons’ Den: Αποχώρησε έξαλλη η Χατζηστεφανή μετά τον τσακωμό με τον Βαφειά – «Τι ξινιόλα;»