Μικρούτσικος για Παπανώτα: «Το θέμα του αναδεικνύει ένα κομμάτι της πολιτικής παθογένειας -Η Ευρωβουλή θέλει καθηγητάδες»
Πρωινές εκπομπές

Μικρούτσικος για Παπανώτα: «Το θέμα του αναδεικνύει ένα κομμάτι της πολιτικής παθογένειας -Η Ευρωβουλή θέλει καθηγητάδες»

Μικρούτσικος για Παπανώτα: «Το θέμα του αναδεικνύει ένα κομμάτι της πολιτικής παθογένειας -Η Ευρωβουλή θέλει καθηγητάδες»

Όσα είπε ο παρουσιαστής για το πολύκροτο θέμα των ημερών

Το θέμα της αποπομπής Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψηλά στην σκαλέτα της Super Kατερίνας.

Η πολιτική συντάκτης του Alpha, Λώρα Ιωάννου ήταν καλεσμένη στο πλατό και έδωσε το παρασκήνιο αυτής της αποπομπής.

«Το κόμμα κλήθηκε να διαχειριστεί την υπόθεση μόνο του γιατί ο Κασσελάκης ήταν στην Αμερική. Υψηλόβαθμο στέλεχος μου είπε ότι δεν έχουν θέμα αλλά περιμένουν τον πρόεδρο. Η βαρύτητα της παρέμβασης Μπεκατώρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο και πρέπει να έθεσε το ζήτημα και πιο ορθά κοφτά, “ή εγώ ή εκείνος”. Ο κ. Κασσελάκης πήρε την απόφασή του 2 ώρες αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, χθες το πρωί. Η πολιτική είναι αμείλικτη και πολύ σκληρή και καμιά φορά δεν είναι και ειλικρινής. Πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση αυτό που πλήρωσε ο Δημήτρης Παπανώτας είναι η συγκυρία. Υπήρχαν δύο ειδών εισηγήσεις για τον Δημήτρη, δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι» ανέφερε.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Νομίζω ότι το θέμα του Δημήτρη Παπανώτα αναδεικνύει ένα κομμάτι της πολιτικής παθογένειας των κομμάτων. Τα προβεβλημένα πρόσωπα είναι πρώτα σε αναφορά σε όλα τα κόμματα. Χρησιμοποιούν τα κόμματα πρόσωπα γνωστά όχι από την πολιτική τους δράση αλλά από την εικόνα τους κυρίως από την τηλεόραση.

Η Ευρωβουλή σημαίνει φοβερή εξειδίκευση. Δυστυχώς θέλει καθηγητάδες. Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, επιλέγουν τον Μικρούτσικο ή τον Παπανώτα.

Ο μόνος που εξαιρείται είναι ο Αυτιάς γιατί έχει ασχοληθεί αυστηρά με οικονομικά θέματα και εκφράζει μια αμιγώς νεοδημοκρατική αντίληψη.

Θα μπορούσε να είναι στο payroll και της ΝΔ.

Λίγο μετά είπε:

«Του Δημήτρη είναι ατόπημα αυτό που είδα (σ.σ. να λέει στο βίντεο). Είναι λάθος εκτίμηση. Έκανε μια γενίκευση που είναι λανθασμένη. Αυτή τη δήλωση θα μπορούσε με τη διορθωτική του να πει ότι ήταν λάθος. Ρωτάω: σαν βίντεο δεν είναι λάθος πρόταση ο Κασσελάκης να μιλάει στον Αρχιεπίσκοπο για τη βάφτισή του; Θα κάνει πρόταση το πολιτικό γραφείο να τον καρατομήσουν; Ανθρώπους που δεν είναι έντεχνοι της πολιτικής ή τους συγχωρείς ή τους βάζεις ο ίδιος να παραιτηθούν, δεν τους καρατομείς, αλλιώς ο Κασσελάκης έπρεπε να έχει φάει 20 καρατομήσεις».