Μιμή Ντενίση για Γιάννη Φέρτη: «Ήταν ο μέντοράς μου. Του οφείλω πολλά»
Πρωινές εκπομπές

Μιμή Ντενίση για Γιάννη Φέρτη: «Ήταν ο μέντοράς μου. Του οφείλω πολλά»

Μιμή Ντενίση για Γιάννη Φέρτη: «Ήταν ο μέντοράς μου. Του οφείλω πολλά»

Τα συγκινητικά λόγια της ηθοποιού για τον πρώην σύζυγό της

Ο μεγάλος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Στην εκπομπή Πρωινό Σουσού για το έργο του και τη ζωή του μίλησαν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Μόρτζος, η Ξένια Καλογεροπούλου και η Μιμή Ντενίση.

«Ήταν καλλιτέχνης με τεράστια γκάμα και συναδελφικότητα. Θα μείνει αξέχαστος», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Ήμασταν φίλοι κι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις με τον Γιάννη, είχε ήθος», τόνισε ο Γιάννης Μόρτζος.

«Τον εκτιμούσα πολύ σαν άνθρωπο, σαν καλλιτέχνη και κύριο», είπε ο Γιάννης Βογιατζής.

«Η μισή ζωή μου ήταν με τον Γιάννη Φέρτη, αγαπηθήκαμε πολύ ακόμη κι αν χωρίσαμε», τόνισε η Ξένια Καλογεροπούλου.

Από την πλευρά της, η Μιμή Ντενίση η οποία ήταν η δεύτερη σύζυγος του Γιάννη Φέρτη για περίπου 7 χρόνια, δήλωσε: «Ζήσαμε μαζί για πάνω από 10 χρόνια. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου για την αγάπη που του είχα και μου είχε. Ήταν ο μέντοράς μου, αυτός που μου άνοιξε τον δρόμο στο θέατρο, που με έβαλε να μεταφράζω, να σκηνοθετώ, πάρα πολλά πράγματα που θεωρώ ότι έγινα μετά, σε ένα μεγάλο βαθμό του τα οφείλω. Εκείνος ήταν ο πρωταγωνιστής, αυτός που είχε την εμπειρία, εγώ ήμουν πολύ καινούρια και ήταν πολύ γενναιόδωρος στο να μου δώσει όλες τις πρωτοβουλίες».

«Πάνω από το ταλέντο ήταν ένας άνθρωπος που είχε πάρα πολύ ήθος. Σπάνιο για το θέατρο. Πρώτα ήταν όλοι οι άλλοι και μετά ο εαυτός του. Δεν είχε ποτέ ούτε μανία προβολής. Ίσα ίσα είχε μικρότερη ιδέα από αυτό που ήταν στα αλήθεια. Είναι πένθος για το θέατρο ότι έφυγε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μιλήσει άσχημα για τον Γιάννη. Για εμένα ήταν τιμή μου ότι είμασταν μαζί τόσα χρόνια και αυτά που δημιουργήσαμε. Ήταν η ωραιότερη αρχή που θα μπορούσε να έχει η καριέρα μου», είπε στη συνέχεια για να καταλήξει:

«Δεν ήταν ένας χωρισμός που έγινε με τυμπανοκρουσίες. Δεν υπήρχε καμία κόντρα ανάμεσά μας, απλά εγώ ήμουν πιο ανήσυχη και υπήρχε μια διαφορά στον τρόπο σκέψης. Ο Γιάννης δεν είχε καμία κόντρα με καμία σύντροφο της ζωής του, είχε καταφέρει να τον αγαπούν όλες. Η σκέψη μου είναι πραγματικά στη Μαρίνα που είναι η σύντροφος που του στάθηκε μέχρι το τέλος και που καταλαβαίνω ότι πέρασε όλο το δύσκολο κομμάτι και έυχομαι η γυναίκα να έχει δύναμη και αντοχή».

Διαβάστε ακόμα

Η Μιμή Ντενίση αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη: «Ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη και έρωτα…»