Μιμή Ντενίση: «Η Μαριτίνα πίστευε ότι ήμουν κακή μητέρα γιατί…»
Πρωινές εκπομπές

Μιμή Ντενίση: «Η Μαριτίνα πίστευε ότι ήμουν κακή μητέρα γιατί…»

Μιμή Ντενίση: «Η Μαριτίνα πίστευε ότι ήμουν κακή μητέρα γιατί…»

Για όλους και για όλα μίλησε η Μιμή Ντενίση στην εκπομπή Mega Καλημέρα

Για το bullying που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της μακρόχρονις πορείας της στην υποκριτική, τη μητρότητα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κόρη της, Μαριτίνα, στο σχολείο, μίλησε η Μιμή Ντενίση στην κάμερα του «MEGA Καλημέρα».

Η ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτις άνοιξε το σπίτι της και την καρδιά της στη Νανά Παλαιτσάκη και μίλησε για όλους και για όλα.

«Το ξεκίνημα του 2024 με βρίσκει σε κατάσταση τρέλας αλλά η τρέλα είναι συνυφασμένη με έμενα. Είμαι με τις βαλίτσες στην πόρτα για την παράσταση ‘Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη’ στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζω ντοκιμαντέρ για τον Έλγιν και πιστεύω θα δημιουργήσει διεθνή ‘χαμό’. Οι επιστολές της γυναίκας του Έλγιν, που περιγράφει πώς θα πάρουν τα γλυπτά για να διακοσμήσουν το σπίτι τους, τα λένε ολα».

«Έχω υποστεί bullying»

Έχοντας διανύσει μια πολύχρονη πορεία στον τομέα του θεάματος, μιλά για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει.

«Έχω υποστεί ‘το’ bullying δημόσια. Το να σε βρίζουν στην τηλεόραση είναι δημόσιο bullying. Πρέπει να επαναορίσουμε τον ορό παρενόχληση, έχουμε φτάσει στην υπερβολή. Ένα απλό κομπλιμέντο δεν είναι παρενόχληση. Είχα δεχτεί προτάσεις για εξόδους από σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παράγωγους που με είχαν ερωτευτεί αλλά δε θεωρώ ότι ήταν παρενόχληση. Συγχωρώ εύκολα αλλά δεν ξεχνώ».

Η Μαριτίνα πίστευε ότι ήμουν κακή μητέρα

«Δεν είναι εύκολο μία γυναίκα να μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί γιατί πρέπει να κρατά δύο ρόλους», αναφέρει για τη μητρότητα.

«Η Μαριτίνα ακόμη και σήμερα που είναι 23 χρόνων, μου ζητάει να είμαι πιο μαμά αντί μπαμπάς. Της έχω πει ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος και πρέπει να είμαι μαμά και μπαμπάς. Της είπα την πραγματοκότητα (σ.σ. ότι δεν είμαι η βιολογική της μητέρα) από τότε που ήταν 2 ετών. Πρέπει να λέμε την αλήθεια για όλα τα πράγματα, το αντίθετο είναι βασανιστήριο».

«Άλλαξα τη ζωή μου όταν έγινα μητέρα. Οι πολλές έξοδοι και τα φλερτ που είχα κοπήκαν όταν απέκτησα τη Μαριτίνα. Η κόρη μου δεν είδε άλλον άντρα να έρχεται στο σπίτι έκτος από τον Σωτήρη Πολύζο που παντρευτήκαμε. Η Μαριτίνα πίστευε ότι ήμουν κακή μητέρα και ότι έβγαινα κάθε βράδυ ενώ πήγαινα στο θέατρο. Δεν είχα ποτέ ανταγωνιστική σχέση μαζί της, ξυπνούσα το πρωί “σαν τέρας” και μου έλεγε “τι κούκλα είσαι”».

Όσο για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η κόρη της στο σχολείο;

«Υπήρχε ένα bullying προς τη Μαριτίνα επειδή ήταν “η κόρη της Ντενίση” που δεν της άξιζε. Έχω πάει στο σχολείο και εξήγησα σε ένα παιδάκι ότι δεν πρέπει να ενοχλεί το παιδί μου. Δεν πιστεύω στις ανύπαρκτες μαμάδες, πρέπει τα παιδιά να βλέπουν ότι η μαμά υπάρχει. Είμαι πάρα πολύ απασχολημένη αλλά δεν έχασα ποτέ τον έλεγχο της Μαριτίνας, αισθανόταν πάντα ότι ήμουν πάνω από το κεφάλι της κι ας έλειπα».

Τα ομόφυλα ζευγάρια

Η δημοφιλής ηθοποιός τοποθετείται για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εγώ δεν είμαι υπέρ του να λες συνέχεια και να διαφημίζεις “και οι γκέι πρέπει να παντρεύονται και οι γκέι πρέπει να κάνουν αυτό”. Ή το θεωρείς φυσικό και είναι κομμάτι της κοινωνίας και δεν χρειάζεται να το λέμε συνέχεια ή δεν το θεωρείς φυσικό όταν το λες συνέχεια. Η κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τον βασικό κορμό της και ο βασικός κορμός της είναι η πλειονότης, που είναι άνδρας, γυναίκα, παιδί.

Αυτό είναι ο κορμός, τον οποίο συμπληρώνουν άτομα που δεν ήταν αποδεκτά μέχρι στιγμής, και πρέπει να τον συμπληρώνουν. Αλλά δεν μπορεί συνέχεια να μιλάμε για τα άτομα αυτά. Από μόνοι μας το κάνουμε σαν να είναι κάτι περίεργο. Σε σχέση με τα παιδιά είμαι πολύ σκεπτική γιατί βλέπω τα προβλήματα, που δεν έχουν να κάνουν με το γκέι ή με το στρέιτ. Τα προβλήματα που έχουν στην εποχή μας τα παιδιά είναι άπειρα».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, εξέφρασε ένα «παράπονο».

«Δεν μου έχουν προτείνει ποτέ να ασχοληθώ με το κομμάτι του πολιτισμού της χώρας μας».