Νίκος Μάνεσης: «Αυτό είναι εργασιακός μεσαίωνας»
Πρωινές εκπομπές

Νίκος Μάνεσης: «Αυτό είναι εργασιακός μεσαίωνας»

Νίκος Μάνεσης: «Αυτό είναι εργασιακός μεσαίωνας»

Η οργή του για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στην Ρόδο

Την οργή του και την αγανάκτησή του για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο έδειξε ο Νίκος Μανέσης στον αέρα της εκπομπής του.

Το βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον εργαζόμενο να σερβίρει εντός πισίνας για να εξυπηρετήσει τους τουρίστες.

Αν και ο ίδιος αναφέρει πώς το κάνει εν γνώσει του και ο ιδιοκτήτης τονίζει πώς αμοίβεται αρκετά υψηλά, οι αντιδράσεις είναι πολλές.

«Θέλω να πάμε σε ένα θέμα που είναι εξοργιστικό. Ο νεαρός κύριος κοντεύει να πνιγεί, να φτάσει το νερό μέχρι το πηγούνι του, για να τους πάει να φάνε ένα κλαμπ σάντουιτς, να πιούν έναν καφέ ή έναν χυμό. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι εργασιακός μεσαίωνας.

Οι τουρίστες δεν θα έπρεπε να παραγγέλνουν έτσι, υπάρχει συνυπευθυνότητα. Θα πρέπει οι κρατικοί μηχανισμοί να κινούνται αυτεπαγγέλτως, να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.

Εάν νομίζει κάποιος ότι αυτό που βλέπουμε είναι συνθήκες εργασίας για έναν σερβιτόρο, τότε πλέον σταματάει η κουβέντα εδώ πέρα.

Επειδή υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν αναφέρουμε ποιος beach bar είναι και ποιος ιδιοκτήτης είναι, γιατί είναι γνωστός. Ενδεχομένως όλα να είναι νόμιμα και από τη στιγμή που ο νεαρός εργαζόμενος λέει ότι δεν έχει πρόβλημα, η ιστορία να κλείνει.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για ένα μεροκάματο και για 2 ευρώ παραπάνω δεν είναι δυνατόν να εξωθούμε τους εργαζόμενους σε αυτές τις συνθήκες. Το θεωρώ αδιανόητο», τόνισε ο Νίκος Μάνεσης.