Ντίνα Νικολάου: «Οι Γάλλοι ήξεραν μόνο την τουριστική ελληνική κουζίνα. Τους εκπαιδεύσαμε…»
Πρωινές εκπομπές

Ντίνα Νικολάου: «Οι Γάλλοι ήξεραν μόνο την τουριστική ελληνική κουζίνα. Τους εκπαιδεύσαμε…»

Ντίνα Νικολάου: «Οι Γάλλοι ήξεραν μόνο την τουριστική ελληνική κουζίνα. Τους εκπαιδεύσαμε…»

Όσα είπε στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον

Για το πρώτο της ταξίδι στο Παρίσι αλλά και την μετέπειτα απόφαση να μείνει εκεί και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της για την ελληνική κουζίνα, μίλησε η Ντίνα Νικολάου στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον.

Η επιτυχημένη σεφ αποκάλυψε πως μύησε τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, που ουδεμία σχέση έχει με αυτή που έχουν συνηθίσει στις καλοκαιρινές τους διακοπές!

«Λατρεύω να περπατώ στο δρόμο γιατί παρατηρείς. Οι άνθρωποι που έχουμε ανάγκη από δημιουργική σκέψη θες να βλέπεις, να παρατηρείς. Μπορεί να εμπνευστείς από κάτι που δεν εννοείται. Στη Γαλλία πήγα 12 χρονών φιλοξενούμενος από τον αδερφό του πατέρα μου που ήταν προκομένος άνθρωπος, ήταν ράφτης. Γνωριζόταν με τον μπαμπά του Αλιάγα. Πήγα εκεί γιατί ήταν το δώρο της αγροτικής οικογένειας. Για ένα παιδί αγροτικής οικογένειας, να βρεθεί στο Παρίσι και να βρεθεί ότι ανήκω εκεί; Κανέναν φόβο, καμία αγωνία. Σαν να ήμουν πάντα εκεί».

«Τους Γάλλους τους εκπαιδεύσαμε για το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας. Η σχέση που είχαν οι Παριζιάνοι με την ελληνική κουζίνα ήταν η τουριστική. Αισθανθήκαμε την ανάγκη με την αδερφή μου να δείξουμε τη βάση της ελληνικής κουζίνας. Κάναμε πιάτα και δίπλα είχε την ονομασία της περιοχής που έρχονται. Αυτόματα έχει τον μύθο του, τον τόπο του. Τότε που αρχίσαμε ήταν δύσκολο να φέρουμε ελληνικά προϊόντα».

Διαβάστε επίσης

Ευγενία Σαμαρά: «Η Μαρία Καβογιάννη είναι το “ζευγάρι” μου στην κανάστα»