Ορέστης Τζιόβας: «Υπάρχει τεράστιος ρατσισμός και ομοφοβία»
Πρωινές εκπομπές

Ορέστης Τζιόβας: «Υπάρχει τεράστιος ρατσισμός και ομοφοβία»

Ορέστης Τζιόβας: «Υπάρχει τεράστιος ρατσισμός και ομοφοβία»

Ο ρόλος στην παράσταση Cancel, ο λόγος που μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές εμπειρίες και ο Στέφανος Κασσελάκης

Η κάμερα του «MEGA Καλημέρα» βρέθηκε στα παρασκήνια της φωτογράφησης για την παράσταση «Cancel» που ανεβαίνει στο θέατρο «Αθηνά» και μίλησε με τον Ορέστη Τζιόβα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο του στην παράσταση και μίλησε για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς για την προσωπική του ζωή.

«Έχω βιώσει τον σεξισμό ως μέλος μίας πατριαρχικής κοινωνίας. Στο σχολείο ήμουν από εκείνους που κορόιδευα άλλα άτομα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Κάλο είναι να παραδεχόμαστε πράγματα τα οποία υπήρξαμε και πλέον γινόμαστε καλύτεροι. Ήμουν ψώνιο όταν μπήκα στο 1ο έτος της σχολής μου γιατί προερχόμουν από ένα λαϊκό περιβάλλον. «Την άκουσα» γιατί σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν σαν τους ανθρώπους που συναναστρεφόμουν πριν μπω στην σχολή υποκριτικής».

«Υπάρχει τεράστιος ρατσισμός και ομοφοβία»

Ερωτώμενος αν θα ήθελε να παντρευτεί, αποκρίθηκε ότι «ο θεσμός του γάμου δεν μου λέει κάτι, είναι μία σχέση όπως όλες». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι του «έχει χτυπήσει το καμπανάκι της πατρότητας άλλα λόγω «υπευθυνότητας» δεν έχω προχωρήσει».

«Μοιράστηκα δημοσία ότι ξεπέρασα τα θέματα των εθισμών μου για να δώσω λίγο φως και να παραδειγματιστούν κι άλλοι», σημείωσε στη συνέχεια και έκανε ειδική μνεία στη δημοσιοποίση των σεξουαλικών εμπειριών του και στα μηνύματα που έλαβε από τον κόσμο.

«Έλαβα πολλά μηνύματα στήριξης για τη δημοσιοποίηση των σεξουαλικών εμπειριών μου. Στόχος μου ήταν να πάψουμε να είμαστε οπισθοδρομικοί. Όμως δέχτηκα και αρνητικά μηνύματα για τη σεξουαλικότητα, φρικτά πράγματα άλλα δεν με ενοχλεί. Δυστυχώς υπάρχει τεράστιος ρατσισμός και ομοφοβία».

Τέλος, σχολιάζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη, που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του τόνισε: «Όσο φωτίζεται μία κατάσταση τόσο λιγότερες σκιές έχει».

Διαβάστε ακόμα

Εβελίνα Παπούλια: «Πέρασα σοβαρή κατάθλιψη – Γύρναγα σπίτι και έκλαιγα»