Παλαιοχριστιανοί: Άφαντος ο 15χρονος γιος του Μανώλη – «Στηρίζω τις επιλογές του παιδιού μου», είπε ο πατέρας
Πρωινές εκπομπές

Παλαιοχριστιανοί: Άφαντος ο 15χρονος γιος του Μανώλη – «Στηρίζω τις επιλογές του παιδιού μου», είπε ο πατέρας

Παλαιοχριστιανοί: Άφαντος ο 15χρονος γιος του Μανώλη – «Στηρίζω τις επιλογές του παιδιού μου», είπε ο πατέρας

Ο Μανώλης Καλαΐτζιδάκης υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πού είναι ο γιος του Νικόλας, ωστόσο δεν δείχνει να ανησυχεί

Για δεύτερη ημέρα παραμένει άφαντος ο 15χρονος γιος των παλαιοχριστιανών, που το «έσκασε» από τη δομή που φιλοξενούνταν.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος , είχε βγει από τη δομή, μαζί με την κοινωνική λειτουργό και ένα ακόμα παιδί, για να συναντήσει τον πατέρα του, τον Μανώλη, στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Κάποια στιγμή, ενώ όλοι ετοιμάζονταν να καθίσουν να φάνε, ο νεαρός Νικόλας σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί και να εξαφανιστεί.

«Στηρίζω τις επιλογές του γιου μου»

Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για την εξαφάνιση του γιου του.

«Στηρίζω τις επιλογές του. Επέλεξε να τους γυρίσει την πλάτη. Δεν ανησυχώ για ανθρώπους που έχουν άποψη και κάνουν τις επιλογές τους. Δεν ήμουν μπροστά, καθόμουν σε ένα μαγαζί και μπαινόβγαινε το παιδί με τη συνοδό. Υπήρχε μια ανησυχία. Το άλλο παιδί μου ανέθεταν άτυπα να το προσέχω», τόνισε.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, έγινε γνωστό ότι ο ίδιος δεν θέλει να βγει amber alert για το παιδί.

«Είμαι σοκαρισμένη»

Η κοινωνικής λειτουργός που ήταν με τον 15χρονο εκείνη την ημέρα, δήλωσε σοκαρισμένη και εξήγησε τι συνέβη εκείνο το βράδυ που τράπηκε σε φυγή.

«Είμαι σοκαρισμένη με όλο αυτό που συνέβη. Με συνέλαβαν και πέρασα το βράδυ στο κρατηρήριο. Τήρησα στο έπακρο το πρωτόκολλο και βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη ως εξής: Την Κυριακή το βράδυ συνόδευσα τον 15χρονος στο ραντεβού που είχε προγραμματιστεί με τον πατέρα του στις 20:00. Μαζί μας ήταν και ο συνομίληκος φίλος του με τον οποίο μάλιστα μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στον ξενώνα Εφήβων και γνωρίστηκαν στο Παίδων. Ενώ είμαστε όλοι καθισμένοι στο τραπέζι να φάμε, ξαφνικά ο 15χρονος σηκώνεται και αρχίζει να τρέψει με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί.

Αμέσως κάλεσα την αστυνομία και μου είπανε να πάω να καταθέσω στο αστυνομικό τμήμα. Τους είπα πως δεν μπορώ να φύγω γιατί ήμουνα σε βάρδια μέχρι τις 23:00. Στις 23:00 ήρθε το περιπολικό και όταν πήγα στο τμήμα μου είπανε πως συλλαμβάνομαι», δήλωσε.

Νονά οικογένειας: «Ο Μανώλης δεν θα διακινδύνευε να μείνει μόνο του το παιδί στον Πειραιά»

«Το παιδί πολύ καιρό αισθανόταν εγκλωβισμένο, δεν γνώριζε τι πρόκειται να γίνει, με το μυαλό του μπορεί να πίστευε ότι δεν θα ξαναδεί τη μητέρα του και τα αδέρφια του και λειτούργησε έτσι», δήλωσε αρχικά η νονά του ενός παιδιού.

«Φαντάζομαι ότι πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει, βλέποντας ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Τώρα πού θα πάει τόσο μικρό παιδί, πώς θα περάσει από τον Πειραιά, ποιος θα τον βρει στον δρόμο που κυκλοφορούν διάφοροι τύποι. Δεν ξέρω τόσες ώρες πού μπορεί να είναι αυτό το παιδί. Δεν νομίζω ότι θα διακινδύευε ο Μανώλης ποτέ, να είναι το παιδί έστω και 10 λεπτά μέσα στον Πειραιά, εν γνώση του», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμα

Παλαιοχριστιανοί: Το «έσκασε» από τη δομή ψυχικής υγείας ο 15χρονος γιος τους Μανώλη Καλαϊτζιδάκη