Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Είμαι πάρα πολύ εγωιστής»
Πρωινές εκπομπές

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Είμαι πάρα πολύ εγωιστής»

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Είμαι πάρα πολύ εγωιστής»

Ο ηθοποιός μίλησε για την απουσία του από την τηλεόραση, τη μυθοπλασία, αλλά και το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τον εαυτό του «καλομαθημένο»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό Σουσού βρέθηκε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο οποίος μίλησε για την ελληνική τηλεόραση και τη μυθοπλασία, αλλά και για την ταινία που πρωταγωνιστεί «Καπετάν Μιχάλης».

«Έτυχε να κάνω μόνο θέατρο και όχι τηλεόραση. Πολλές φορές μου λένε “χαθήκατε, που είστε;”. Εγώ πάντα κάνω, μπορεί να είμαι στο θέατρο, σε μια ταινία στο εξωτερικό, ανάλογα το κοινό που θα επιλέξει να σε δει. Κάποιος που βλέπει τηλεόραση σου λέει λείπεις, στο θέατρο είμαι ήδη σε δύο παραστάσεις», ξεκαθάρισε αρχικά ο ηθοποιός.

«Δεν μου λείπει η τηλεόραση»

«Καθόλου δεν μου λείπει η τηλεόραση, ένα κομμάτι της δουλειάς είναι κι αυτό. Είναι άλλο το Μέσο, θα μπορούσε να μου λείψει η δουλειά, σαν ένα άλλο είδος της δουλειάς μου, όχι δεν μου λείπει», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να σου πω ότι παρακολουθώ κάτι επισταμένως, μου αρέσει όμως που βλέπω γενικά μια πολύ καλή μυθοπλασία. Ενδιαφέροντα σενάρια, που έχουν ασχοληθεί με άλλες εποχές, με πολύ ωραία κοστούμια, σκηνικά, πιο προτότυπες ιστορίες. Θεωρώ ότι έκλεισε ένας κύκλος της τηλεόρασης που είχε να κάνει με πιο σύγχρονα δράματα. Η τέχνη θέλει την αποχή να αλλάζει. Είναι πάγια ανάγκη της μυθοπλασίας να αναφέρεσαι και σε άλλες εποχές», εξήγησε.

Για τις καθημερινές σειρές που συμμετείχε και τα υψηλά νούμερα τηλεθεάσεων: «Ήταν όλα εξωτερικά γυρίσματα, άλλαξε ο τρόπος που γίνονταν. Ήταν σε φυσικούς χώρους, ήταν πολύ απαιτητικά. Κάναμε 12-14 ώρες τη μέρα για να βγει το αποτέλεσμα που θα ήταν κάποιο ένα επεισόδιο την εβδομάδα ή μιας ταινίας. Πλέον η ανάγκη του κοινού είναι να βλέπει κάτι, αν όχι σε καθημερινή βάση, έχει περάσει πλέον το φορμάτ το ένα επεισόδιο την εβδομάδα. Είναι απαίτηση του κοινού πια το 3-4 φορές την εβδομάδα».

Για τα νούμερα: «Δεν έβλεπα τα νούμερα. Μπορεί να ήμουν καλομαθημένος επειδή πήγαιναν καλά, αλλά δεν προλάβαινε να έρθει η αγωνία. Είχαν επιτυχία εξ αρχής, δεν είχαν ανησυχία ποτέ».

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στη θεατρική παράσταση «Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα»

«Είμαι πολύ εγωιστής»

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης απάντησε και στο αν είναι καλομαθημένος και στη ζωή του.

«Θέλω να γίνοται όλα όπως τα θέλω, αλλά επειδή είμαι και πάρα πολύ εγωιστής. Δεν νομίζω όμως ότι κινούμαι εκ τους ασφαλούς, μάλλον το αντίθετο θα σου έλεγα. Αισθάνομαι ότι αν κάτι δεν με γεμίζει, δεν διστάζω να απομακρυνθώ», δήλωσε ο ηθοποιός.

«Έχω φύγει από δουλειά, δεν ανανέωνα. Στην προσωπική ζωή συμβαίνουν όλες οι πτυχές. Αυτά λέγονται προσωπικά και υπάρχει λόγος που λέγονται έτσι», τόνισε.

«Δεν έχω μετανιώσει για απομάκρυνσή μου. Το κίνητρο ήταν ψυχικό πάντα. Δεν είναι γενναιότητα, είναι εσωτερική ανάγκη, δεν μπορώ. Αναγνωρίζω κάπου τα όριά μου», εξήγησε.

«Αν αισθανθώ ότι κάποιος δεν μου φερθεί καλά, θα απομακρυνθώ. Δεν έχω κάτι να προσπαθήσω. Δικαιολογώ τους άλλους ανθρώπους, απλά το όριο του ενός με τον άλλον φτάνει σε ένα σημείο», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Διαβάστε ακόμα

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Είχα ένα τροχαίο. Για ελάχιστα χιλιοστά θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή μου»