Πάνος Μουζουράκης: «Έχω ταλαιπωρήσει κόσμο αλλά τα ήθελε και ο κ@λος τους»
Πρωινές εκπομπές

Πάνος Μουζουράκης: «Έχω ταλαιπωρήσει κόσμο αλλά τα ήθελε και ο κ@λος τους»

Πάνος Μουζουράκης: «Έχω ταλαιπωρήσει κόσμο αλλά τα ήθελε και ο κ@λος τους»

Όσα μοιράστηκε στην εκπομπή, Πάμε Δανάη

Καλεσμένος στην εκπομπή, Πάμε Δανάη, βρέθηκε ο Πάνος Μουζουράκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αλλαγή του εαυτού του μετά από δύσκολες συνθήκες.

Ο τραγουδιστής μίλησε για την εσωτερική φωνή που του έκρουσε τον κώδωνα και βγήκε από την απόλυτη «τρέλα».

«Είμαι σε τρυφερή φάση, σε άλλη φάση. Και ο Θέμης και ο Γεράσιμος ήθελαν να κάνουν ένα τραγούδι τραγουδοποιού. Το ζήτησα από το σύμπαν και ήρθαν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Το να ακουμπήσουμε και να γείρουμε πρέπει να ανοίξει πρώτα η αγκαλιά. Στην τρυφερότητα πρέπει να αφεθείς. Μπορείς να τη δώσεις αλλά για να την απολαύσεις πρέπει να κάτσεις λίγο πίσω. Έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο, είναι ολοκληρωτική η αλλαγή.

Ο Σκρουτζ ήρθε και με άλλαξε, με έκανε από Σκρούτζ έναν άνθρωπο που θέλει πιο πολύ να δοκιμάσω και το άλλο. Να ζήσω ως φλώρος στην ζωή μου. Δεν άντεχε και το σώμα την παλιά ζωή. Είμαι στριφνός άνθρωπος. Όλοι έχουμε τα πάντα μέσα μας και υπό τις σωστές πιέσεις και συνθήκες μπορούν να βγουν τα πάντα από μέσα μου. Όπως και στη χημεία! Έχω ταλαιπωρήσει κόσμο αλλά τα ήθελε και ο κ@λος τους.

Έχω μια εσωτερική φωνή που μου μιλάει και όταν δεν την ακούω, μου μιλάει πολύ δυνατά ή μου φωνάζει. Με επισκέφθηκαν κάποια “φαντάσματα” και μου είπαν “πρόσεχε”. Όλο το υπόλοιπο ωραίο είναι! Είναι ωραίο να αφήνεσαι στη ροή των πραγμάτων. Έχουμε μάθει πώς θα γίνουμε χαρούμενοι, έχουμε μάθει κάποια patterns που πέφτουμε και ξαναπέφτουμε. Έχω περάσει ωραία ζωή. Πρέπει να κάνεις αμαρτίες για να εξομολογηθείς κάτι.

Όταν όλα μου πηγαίνουν καλά και είμαι μέσα στη ροή, είμαι τυχερός άνθρωπος. Όποτε στραβοπατούσα έλεγα “γιατί έγινε αυτό;”. Έχω ανταπεξέλθει και σε δύσκολες καταστάσεις αλλά την πίεση δεν αντέχω. Μου τη δίνει όταν δεν γίνομαι κατανοητός.

Την αλήθεια μου την κρατάω περιορισμένη. Σε podcast μπορώ να πω τα πιο χυδαία πράγματα γιατί δεν με βλέπει άνθρωπος. Τώρα που με βλέπει η οικογένεια, δεν λέω τίποτα. Υπήρξε στιγμή που φοβήθηκα. Σηκώθηκα να πάω τουαλέτα, έκανα δύο βήματα και αποφάσισα ότι αξίζει να γυρίσω στο κρεβάτι μου παρά να πάω στην τουαλέτα. Όπως ξάπλωσα, ξύπνησε αυτή η φωνή μέσα μου και μου είπε “Τώρα που σε βρήκα να τα πούμε λίγο; Τώρα που δεν μπορείς να ανοίξεις το κινητό και είμαστε μόνοι μας. Θα σου ανοίξω το πορτάκι της τρέλας για 20 λεπτά μόνο για να δεις πώς θα είναι τα πράγματα αν συνεχίσεις έτσι. Για 20 λεπτά ήμουν τρελός”. Το πιο επικίνδυνο με αυτές τις εμπειρίες είναι ότι δεν έχεις φτάσει σε σημείο να καταλάβεις τι επίδραση έχει πάνω σου. Για τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο βιβλίο που θα γράψω ίσως στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης

Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κοζάρη: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στην κόρη τους