Πασχαλινά τσουρέκια: Πώς να τα μετατρέψετε σε ένα λαχταριστό πολίτικο εκμέκ;
Πρωινές εκπομπές

Πασχαλινά τσουρέκια: Πώς να τα μετατρέψετε σε ένα λαχταριστό πολίτικο εκμέκ;

Πασχαλινά τσουρέκια: Πώς να τα μετατρέψετε σε ένα λαχταριστό πολίτικο εκμέκ;

Η Γωγώ Δελογιάννη έχει την απάντηση!

Οι ημέρες του Πάσχα, ειδικά αυτές της Ανάστασης και μετά, είναι γεμάτες καλούδια, φαγητά και γλυκά για τον κόσμο.

Τα τσουρέκια κοσμούν σχεδόν όλους τους πάγκους των σπιτιών, ωστόσο η φρεσκάδα τους δεν μένει για πάντα.

Η Γωγώ Δελογιάννη, έχει την καλύτερη συνταγή για το πώς να μετατρέψετε τα τσουρέκια που έχουν απομείνει μετά το Πάσχα, σε ένα υπέροχο και λαχταριστό πολίτικο εκμέκ.

Τα υλικά

  • 1 τσουρέκι σε φέτες
  • 250 γρ. αποφλοιωμένο αμύδαλο σπασμένο και καβουρδισμένο
  • 1 kg παγωτό καιμάκι

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • χυμό από μισό λεμόνι

Για την κρέμα εκμέ

  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 230 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μαχλέπι και μαστίχα ανάμεικτα και σπασμένα
  • 2 αυγά
  • 5 κυβάκια βούτυρο (50 γρ.)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά