Πειραιάς: «Ο 31χρονος αστυνομικός πήδηξε να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα»
Πρωινές εκπομπές

Πειραιάς: «Ο 31χρονος αστυνομικός πήδηξε να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα»

Πειραιάς: «Ο 31χρονος αστυνομικός πήδηξε να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα»

Το ρεπορτάζ της Super Κατερίνας

Με την κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά και τον θάνατο ενός 31χρονου αστυνομικού με καταγωγή από τα Γρεβενά που έκανε έξτρα μεροκάματα ασχολήθηκε η Super Kατερίνα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς έγινε η κατάρρευση. Ο άτυχος 31χρονος όταν είδε το κτίριο να καταρρέει, πήδηξε στην καρότσα φορτηγού για να σωθεί αλλά καταπλακώθηκε από τα μπάζα που έπεφταν.

«Είναι έγκλημα, δουλεύουν για 800 ευρώ τα παιδιά. Αυτό που μου έλεγε είναι ότι “ανεβαίνουμε στη μηχανή και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε”. Από τα γενοφάσκια του δουλεύει» είπε η θεία του νεαρού Αγαθάγγελου.

Όπως αναφέρθηκε οι γονείς του δεν γνώριζαν για αυτή τη δεύτερη δουλειά διότι παλιότερα δούλευε ως ντελιβεράς και είχε ένα τροχαίο και τους έκρυβε για να μην ανησυχούν.

Μία γυναίκα, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην περιοχή, περιέγραψε πώς έγινε η κατάρρευση με τη βουή και την σκόνη να είναι έντονη ενώ η ίδια παρκάρει καθημερινά στο σημείο.

«Δεν είχαν βάλει καμία κορδέλα ότι γίνονται εργασίες. Το παιδί πήδηξε από την οικοδομή στη καρότσα του φορτηγού και τον πλάκωσαν τα μπάζα. Εγώ πάρκαρα λίγο πιο πάνω και πέρασα από το κτίριο. Οι εργάτες δούλευαν μέσα».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης εξήγησε είχε βγει ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

«Ο εργολάβος κρατείται, αναζητείται ο ιδιοκτήτης, είναι ξένος υπήκοος, για να πάρει μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο νόμος για να μην υπάρξει περαιτέρω κατάρρευση».

Φίλος του 31χρονου μιλώντας στην εκπομπή εξήγησε ότι ο αστυνομικός έκανε και δεύτερη δουλειά γιατί τα «επαγγέλματα που κάνουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν πληρώνουν ούτε για το ενοίκιο».

Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα ο εργολάβος της οικοδομής και άλλα 8 άτομα.