Πέτρος Γαϊτάνος: «Δεν είναι φιλανθρωπία το να βγάζω παράνομα λεφτά και…»
Πρωινές εκπομπές

Πέτρος Γαϊτάνος: «Δεν είναι φιλανθρωπία το να βγάζω παράνομα λεφτά και…»

Πέτρος Γαϊτάνος: «Δεν είναι φιλανθρωπία το να βγάζω παράνομα λεφτά και…»

Όσα είπε στην εκπομπή Δύο στις 10

Καλεσμένος στην εκπομπή, Δύο στις 10, βρέθηκε ο Πέτρος Γαϊτάνος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο τι είναι αμαρτία αλλά και πώς έχουμε παρερμηνεύσει τον όρο φιλανθρωπία.

«Είναι ένας μύθος. Πολλές φορές ακούω ότι το 2024 επιτρέπεται να κάνουμε αυτό; Τι σημασία έχει ο χρόνος; Η εξέλιξη και η ροή της ιστορίας τι σημαίνει; Ότι προϋποθέτει την καλυτέρευση των αξιών και της εφαρμογής του καλού και του αγαθού; Γενικότερα και ευρύτερα πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Είναι σαν να θέλουμε τις εντολές του Χριστού κάθε εποχή όπως μας βολεύει. Δεν είναι έτσι. Και αυτό είναι το σημείο που μας φέρει αυτή τη σύγχυση. Δεν γίνεται να μπορεί να νομίζει ότι θα βάζει το χέρι του στη φωτιά, θα το βγάζει και συνεχώς θα καίγεται. Κάποια στιγμή θα έχει εγκαύματα. Το ότι ο άνθρωπος έχει ελευθερία, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει ό,τι νομίζει».

«Πολλές φορές ακούω ότι ο τάδε άνθρωπος κάνει την παράνομη αυτή η δουλειά αλλά έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Και εδώ υπάρχει μια πλάνη! Λένε πολλές φιλανθρωπία. Μα ποια φιλανθρωπία; Η φιλανθρωπία προϋποθέτει και φιλοθεΐα. Όταν ρώτησαν τον Χριστό ποια είναι η μεγαλύτερη εντολή; Δεν είπε ότι είναι η φιλανθρωπία αλλά να αγαπάς τον Θεό σου. Λένε φιλανθρωπία και εννοούμε να πάρουμε μια τσάντα με μακαρόνια και να τα πάμε! Αν κάποιος με αδικήσει αλλά βλέποντας ότι ο συνάνθρωπός μου δεν μπορεί να το διαχειριστεί, κάνω πίσω. Δεν είναι φιλανθρωπία να βγάζω παράνομα λεφτά».

Διαβάστε επίσης

Πέτρος Γαϊτάνος: Μου αρέσει να παίζω πάρα πολύ, το φλερτ είναι θαυμάσιο παιχνίδι»