Πολ Ευμορφίδης: Η αντίδρασή του όταν ρεπόρτερ τον πλησίασε ρωτώντας τον για το ξενοδοχείο του
Πρωινές εκπομπές

Πολ Ευμορφίδης: Η αντίδρασή του όταν ρεπόρτερ τον πλησίασε ρωτώντας τον για το ξενοδοχείο του

Πολ Ευμορφίδης: Η αντίδρασή του όταν ρεπόρτερ τον πλησίασε ρωτώντας τον για το ξενοδοχείο του

O πρώην κριτής του Dragons’ Den πήρε 3 μήνες διορία να κατεδαφίσει 2 ορόφους από το ξενοδοχείο του που κρύβει την Ακρόπολη

Τρεις μήνες διορία έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στα αδέλφια Ευμορφίδη, ιδιοκτήτες ξενοδοχείου κοντά στην Ακρόπολη που ξεχωρίζει καθώς κρύβει τη θέα προς τον Ιερό βράχο, ώστε να κατεδαφίσουν δύο ορόφους προκειμένου να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του νόμου για τη δόμηση στην περιοχή.

Ο Πολ Ευμορφίδης -που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του ως κριτής στο Dragons’ Den και κατόπιν με την ίδρυση κόμματος ευζωίας- που κατήλθε στις εκλογές έλαβε τελεσίγραφο στις 27 Ιουνίου από το ΣτΕ να εκπονήσει τη μελέτη κατεδάφισης των δύο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου του καθώς υπερβαίνουν σε ύψος το νόμιμο.

Η διαμάχη των αδελφών Ευμορφίδη με τους κατοίκους που προσέφυγαν στο ΣτΕ κρατάει εδώ και 7 χρόνια.

Στην πολυσέλιδη απόφαση επιρρίπτονται ευθύνες και στον Δήμο Αθηναίων που αγνόησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μάλιστα όπως θα ακούσετε στο ρεπορτάζ, έχει οριστεί και δικαστής που θα επιβλέπει την πρόοδο των εργασιών κατεδάφισης.

Την ώρα της ζωντανής σύνδεσης του Alpha από το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο έτυχε να περνά ο Πολ Ευμορφίδης με το χαρακτηριστικό ξύλινο ποδήλατό του αλλά αρνήθηκε να κάνει δήλωση.

Αντ’ αυτού, κρατώντας ένα μικρότερο ξύλινο ποδήλατο είπε χαρακτηριστικά στον ρεπόρτερ: «Καβάλα ένα ποδήλατο να περνάς καλά».

«Είναι γνωστός ακτιβιστής και θα περίμενε κανείς από τους ακτιβιστές μία μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας αλλά και σεβασμού των αρχαιοτήτων» ήταν το εύστοχο σχόλιο Βερύκιου.