Πόπη Τσαπανίδου: «Δεν θυμόμουν ότι είχα πει πως δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε πέντε χρόνια»
Πρωινές εκπομπές

Πόπη Τσαπανίδου: «Δεν θυμόμουν ότι είχα πει πως δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε πέντε χρόνια»

Πόπη Τσαπανίδου: «Δεν θυμόμουν ότι είχα πει πως δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε πέντε χρόνια»

Η νέα σελίδα της ζωής της και οι δυσκολίες που πέρασε

Στο πλατό της Κατερίνας Καινούργιου στη «Super Κατερίνα» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την επιτυχημένη καριέρα της στη δημοσιογραφία και να ασχοληθεί με την πολιτική, αναλαμβάνοντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή της, την οποία πήρε πολύ γρήγορα, τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν, αλλά και τις δυσκολίες με την απώλεια του συζύγου της και την ανατροφη των τριών παιδιών της, μόνη της.

«Δεν θυμόμουν ότι είχα πει»

«Ήταν αστραπιαίο, έγιναν όλα σε χρόνο d-t σχεδόν κατά τη διάρκεια της άδειάς μου. Είχα λίγες ημέρες για να αποφασίσω αν θα αποδεχτώ την πρόταση. Υπήρξαν άνθρωποι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που μου έκαναν την πρόταση. Κάθισα λίγο και το σκέφτηκα μόνη μου και μετά το είπα στην οικογένειά μου. Η λογική μου, μού έλεγε να μην ασχοληθώ με την πολιτική αλλά κάτι μέσα μου έλεγε πως αν δεν το κάνω θα το μετανιώσω», είπε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δεν θυμόμουν ότι είχα πει πως δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική. Τώρα λέμε κάτι εδώ, αλλά μπορεί να αλλάξει. Εκείνη την στιγμή το εννοούσα, αλλά η ζωή μου το έφερε αλλιώς. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ποτέ με την πολιτική δεν μου έχει περάσει καν από το μυαλό. Όταν το είπα δεν είχα σκεφτεί ότι θα έρθει μια πρόταση. Είχε αλλάξει το πολιτικό σκηνικό που βιώναμε, είχαν αλλάξει οι δικές μου αντοχές, οι σχέσεις μου με την οικογένεια, το επάγγελμά μου, ήμουν ένας άλλος άνθρωπος», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε πέντε χρόνια από σήμερα και αν αυτά που λες σήμερα σε πέντε χρόνια θα ισχύουν; Τώρα τα πιστεύεις όμως».

«Θέλει ψυχική δύναμη»

Η Κατερίνα Καινούργιου εξέφρασε τον θαυμασμό της προς το πρόσωπο της Πόπης Τσαπανίδου για την πορεία της στη ζωή κι εκείνη απάντησε: «Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, με κάνεις και κοκκινίζω. Με την ευκαιρία ας απευθυνθούμε σε όλες τις κοπέλες και τους άντρες που είναι μονογονεϊκές οικογένειες. Έχουν έναν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά αν τα παιδιά είναι μικρά».

«Όμως θέλει ψυχική δύναμη, την οποία όλοι την έχουμε μέσα μας και τη βρίσκεις, και μία απόφαση ότι εγώ θα τα καταφέρω, θα πάω μπροστά, αποδεχόμενος και τα πάνω και τα κάτω που έχει η ζωή. Στις δυσκολίες να μη λες: αυτό ήταν, κλάταρα. Δεν είναι πάντα έτσι, έρχονται και καλές στιγμές και πρέπει να τις ζούμε. Εγώ δεν το έκανα αυτό, δεν απολάμβανα τις χαρές, φοβόμουν ότι θα φύγουν και θα ξαναγίνω χάλια».

«Το ζήτημα είναι να τα δεχόμαστε, να είμαστε φίλοι και με τη χαρά και με τη λύπη και με τη στεναχώρια και με τον ενθουσιασμό, για να πηγαίνουμε παρακάτω. Σταθείτε στα πόδια σας, μέρα με τη μέρα η ζωή γίνεται καλύτερη», καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.