Πύλος – Μανώλης Μάκαρης: «Μας είπαν πώς υπήρχαν δεκάδες παιδιά στο πλοίο»
Πρωινές εκπομπές

Πύλος – Μανώλης Μάκαρης: «Μας είπαν πώς υπήρχαν δεκάδες παιδιά στο πλοίο»

Πύλος – Μανώλης Μάκαρης: «Μας είπαν πώς υπήρχαν δεκάδες παιδιά στο πλοίο»

Ταλαιπωρημένοι και αφυδατωμένοι οι επιζήσαντες

Το ναυάγιο στην Πύλο έχει «παγώσει» την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο που έχει γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Οι φωτογραφίες που έχουν δει τη δημοσιότητα, δείχνουν το μοιραίο σκάφος να «ασφυκτιά» από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν στριμωγμένοι.

Ο Μανώλης Μάκαρης, γιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας, μιλά στην εκπομπή «Πρωινό μας» για όσα έχει ζήσει αυτές τις μέρες αλλά και όσα του έχουν πει οι επιζήσαντες.

«Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ταλαιπωρημένοι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες αλλά ήταν ταλαιπωρημένοι! Ήταν αφυδατωμένοι. Είναι δύσκολο είναι να πεις πόσες μέρες έχει κάποιος να φάει. Οι άνθρωποι ήταν εξαντλημένοι, προσπαθήσαμε να τους δώσουμε τη βοήθεια».

«Ό,τι συμπέρασμα θα έβγαζε ο οποιοσδήποτε σε αυτή την κατάσταση. Πέρασαν τεράστιο σοκ, ένα δραματικό γεγονός με την ταλαιπωρία που είχαν. Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό το ανθρώπινο δράμα! Ρωτήσαμε για τα παιδιά. Υπάρχουν δεκάδες παιδιά αλλά δεν ήξεραν να πουν τον ακριβή αριθμό. Και εγώ προσωπικά επειδή μου στέλνουν μηνύματα και τηλέφωνα μου κάνουν και φωτογραφίες αγνοουμένων τους παρέπεμψα στο Λιμεναρχείο και στον Ερυθρό Σταυρό. Οι νοσηλευόμενοι είναι εκτός κινδύνου».