Πύργος Ηλείας: Σκληρές εικόνες έξω από το δικαστήριο την ώρα που έφτασε ο 37χρονος που δολοφόνησε την 11χρονη
Πρωινές εκπομπές

Πύργος Ηλείας: Σκληρές εικόνες έξω από το δικαστήριο την ώρα που έφτασε ο 37χρονος που δολοφόνησε την 11χρονη

Πύργος Ηλείας: Σκληρές εικόνες έξω από το δικαστήριο την ώρα που έφτασε ο 37χρονος που δολοφόνησε την 11χρονη

Τεράστια ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο

Πάνω από 40 άτομα περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πύργου Ηλείας, αναμένοντας να φτάσει εκεί ο 37χρονος άνδρας που σκότωσε με κατσαβίδι την 11χρονη Βάσω, όταν εκείνη αρνήθηκε να συνευρεθεί μαζί του.

Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι, το περιπολικό με τον 37χρονο θείο της μικρής Βάσως έφτασε στο σημείο, με το πλήθος να ανοίγει την πόρτα του περιπολικού και να προσπαθεί να τον χτυπήσει, ενώ άλλοι έβριζαν και φώναζαν εναντίον του, με την αστυνομία να μην μπορεί να τον μεταφέρει στον εισαγγελέα.

Οι σκηνές που εκτιλύχθηκαν ήταν σοκαριστικές, με τον κόσμο να κυνηγά το περιπολικό όπου πήγαινε, ενώ όπως μετέφερε η εκπομπή Super Κατερίνα, αφότου οι αστυνομικοί κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον άνδρα, ο κόσμος μοιράστηκε και στις τρεις εισόδους του μεγάρου, έτσι ώστε να μην μπορέσουν να τον βάλουν από πουθενά.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η 11χρονη αρνήθηκε να συνευρεθεί μαζί του, του είπε ότι θα το πει στους γονείς της και τότε τη σκότωσε με κατσαβίδι.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, παρενέβει στην υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον 37χρονο δράστη της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, ο οποίος τότε αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών.

Ειδικότερα,το 2020 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου για βιασμό 14χρονης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου , χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Διαβάστε ακόμα

Δολοφονία 11χρονης: Ξέσπασε ο θείος της – «Πήγε αυτός ο αλήτης και έκανε αυτό το πράγμα»