Ρένος Χαραλαμπίδης: «Αφού δεν πληρώνεις για να δεις την ταινία μου, η γνώμη σου είναι περιορισμένη»
Πρωινές εκπομπές

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Αφού δεν πληρώνεις για να δεις την ταινία μου, η γνώμη σου είναι περιορισμένη»

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Αφού δεν πληρώνεις για να δεις την ταινία μου, η γνώμη σου είναι περιορισμένη»

Όσα είπε για τους κριτικούς ταινιών

Καλεσμένος στην εκπομπή, Δύο στις 10, βρέθηκε ο Ρένος Χαραλαμπίδης και μιλά για τη νέα του ταινία αλλά και τις κριτικές που είχαν γίνει για τα Φθηνά Τσιγάρα.

«Ο Νίκος Περράκης με ανακάλυψε. Η πρώτη μου ταινία ήταν το 1993 του Σταμάτη Τσαουχά. Ήμουν 23 ετών, αθώος, αφελέστατος και η κάμερα έπιασε στα μάτια μου την άγνοιά μου. Με εντοπίζει ο Περράκης τότε και μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω στον κινηματογράφο. Μπορεί να είμαι από τους μοναδικούς από τη γενιά μου που έγινα διάσημος πρώτα από τον κινηματογράφο.

Η ελευθερία κοστίζει. Αν ήθελα να είμαι ελεύθερος και να κάνω ό,τι θέλω πρέπει να πληρώνω μόνος μου το ρίσκο. Τα Φθηνά Τσιγάρα δεν περίμενα ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου γιατί ήρθε σαν μια χαριτωμένη αποτυχία. Και στη συνέχεια οι επόμενες γενεές ήταν κάτι που εμείς δεν βλέπουμε. Ήταν η πρώτη φορά που η Λυρική Σκηνή ανέβασε ταινία. Επίσης υπήρχε η τελευταία μου ταινία που ήταν καθοριστική. Ελπίζω ο Νυχτερινός Εκφωνητής να μην θέλει 10 χρόνια για να αναγνωριστεί. Ας αναγνωριστεί στις δέκα ημέρες!

Στην αρχή είχα θυμώσει γιατί ήταν κακές κριτικές, οι δημοσιογράφοι ήταν αδιάφοροι και μπλαζέ. Μετά που ωρίμασα κι εγώ λέω δεν γίνεται να ήταν όλοι λάθος και να τα έκανα εγώ σωστά. Ήμουν ένας μποέμ καλλιτέχνης που έκανε τηλεόραση σε σειρές που δεν εκτιμούσαν. Εγώ άρπαζα τα λεφτά και τα έβαζα στις ταινίες. Μετά δικαιώθηκαν και οι αρπαχτές! Συγγνώμη που θα το πω, αλλά αυτό το λέγαμε τώρα. Τότε έλεγαν Ρένο χαραμίζεις το ταλέντο σου. Τότε δεν θεωρούνταν καλλιτεχνικό επίτευγμα. Μέσα σε αυτό το τουρλουμπούκι μπέρδεψα δημοσιογράφους και κριτικούς, μου έβαλαν ένα αστεράκι αλλά τώρα δικαιώθηκα.

Κάνω ταινίες για το κοινό, όχι για τους κριτικούς. Αντιμετωπίζω τους κριτικούς σαν απώλεια εισιτηρίων. Αφού δεν πληρώνεις για να δεις την ταινία μου, η γνώμη σου είναι περιορισμένη. Είναι μια γνώμη τσάμπα!».

Διαβάστε επίσης

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Με τα Φτηνά Τσιγάρα ένιωσα ότι πήρα ένα ιδιότυπο Όσκαρ, όταν ένα βράδυ ήρθε ένα ζευγάρι τυφλών και…»