Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν οραματίστηκα αυτό για τη ζωή μου. Δεν παντρεύτηκα σκεπτόμενη ότι θα διαλυθεί ο γάμος μου»
Πρωινές εκπομπές

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν οραματίστηκα αυτό για τη ζωή μου. Δεν παντρεύτηκα σκεπτόμενη ότι θα διαλυθεί ο γάμος μου»

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν οραματίστηκα αυτό για τη ζωή μου. Δεν παντρεύτηκα σκεπτόμενη ότι θα διαλυθεί ο γάμος μου»

Η παρουσιάστρια χρησιμοποίησε το παράδειγμα της ζωής της για να καταλάβει την αρνητική στάση που είχε η εκκλησία στη νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια συζήτησαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και η Σίσσυ Χρηστίδου, φιλοξένησε σε αυτήν τον πατέρα Σεραφείμ, για να μιλήσει για τη στάση που είχε η εκκλησία απέναντι σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, όταν ο πάτερ μίλησε για την αγάπη και τα διαζύγια, η παρουσιάστρια, χρησιμοποίησε το δικό της παράδειγμα με τον χωρισμό της, για να αντιπαρατεθεί στα λεγόμενά του.

«Έχουμε ακούσει την αγάπη μέσα στην κοινωνία να κυκλοφορεί σε στόματα, σε θρανία, γραμμένη παντού. Την ώρα όμως που η αγάπη έρχεται να γίνει θυσία, να γίνει καταπάτηση του “εγώ” τότε πάμε στον δικηγόρο για διαζύγιο. Το πρόβλημα είναι κάπου αλλού, έχουμε έλλειψη αγάπης… Το νομοσχέδιο ήρθε, τελείωσε, το πρόβλημα είναι γενικότερο. Το θέμα είναι, τι είναι αυτό που θέλουμε. Θέλουμε ένα παιδί να το τραβάμε από το χέρι στην παιδική χαρά; Ωραία, μπορεί να το βρούμε. Θέλουμε ένα παιδί με ειδικά προτερήματα, και έχουμε τόση αγάπη που θα το πάρουμε είτε ομοφυλόφιλοι είτε ετεροφυλόφιλοι; Εκεί τι γίνεται;» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας Σεραφείμ.

Η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε τον λόγο και είπε: «Αναρωτιέμαι αν αυτή η θέση, η δική σας, δεν αφορά και όλους εμάς; Εμένα ας πούμε, που είμαι μια διαζευγμένη μητέρα. Δεν οραματίστηκα αυτό για τη ζωή μου. Δεν παντρεύτηκα σκεπτόμενη ότι θα διαλυθεί ο γάμος μου, ότι θα μείνω μια δυο παιδιά και όλο αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσω. Δε πέρασε αυτό από το μυαλό μου όταν έκανα οικογένεια. Φαντάζομαι όλες οι γυναίκες που έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Με έφερε εκεί η ζωή, Δεν ήταν εύκολο, αλλά συνέβη. Αυτό για τη δική μου οικογένεια σημαίνει κάτι; Μειονεκτεί σε κάτι η δική μου οικογένεια; Ρωτάω εσείς σαν πατέρας πως με αποδέχεστε;».

Διαβάστε ακόμα

Χρηστίδου, Ζαρίφη: Η έκπληξη που έκαναν στον Νίκο Κοκλώνη – Τι του ευχήθηκαν;