Σωτήρης Καλυβάτσης: «Δεν είναι το πρόβλημα οι λέξεις αλλά τα μυαλά μας»
Πρωινές εκπομπές

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Δεν είναι το πρόβλημα οι λέξεις αλλά τα μυαλά μας»

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Δεν είναι το πρόβλημα οι λέξεις αλλά τα μυαλά μας»

Η τοποθέτησή του για την αφαίρεση της λέξης «χοντρή» από το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Καλεσμένος στην εκπομπή, Δύο στις 10, βρέθηκε ο Σωτήρης Καλυβάτσης και μίλησε τόσο για την εκπομπή MitsiVar όσο και για το ζήτημα του politically correct που έχει δημιουργηθεί.

Ο ηθοποιός έχει και τη δική του μαγειρική εκπομπή στο Action 24 και αποκάλυψε πως του αρέσει και του ίδιου να μαγειρεύει αρκετά.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε και για την λέξη «χοντρή» που αφαιρέθηκε από το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη ξεκαθαρίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι οι λέξεις αλλά ο τρόπος που θα τις εκφράσει κάποιος.

«Μαγειρεύω! Έχω τον καημό και μου αρέσει πολύ. Κάνω διάφορα πράγματα όταν έχω χρόνο και όρεξη. Στην πανδημία ξεκίνησε να κάνω κάποια φιλέτα ψαριού φρικασέ, με διάφορα χόρτα. Και η αγαπημένη μου δεν τρώει κρέας τα κάνω με χόρτα και μανιτάρια. Είναι ωραία τα μανιτάρια!

Κάνω αγώνα ζωής! Πώς κρατιέμαι και εγώ απορώ. Σε κάθε γύρισμα κάνουμε δύο μαγαζιά και είναι κάποιες στιγμές που οι γεύσεις είναι τόσο ωραίες που δεν ξέρω πως κρατιέμαι. Παίρνω ιδέες πολλές! Οι γεύσεις είναι διαστημικές και αξίζει τον κόπο. Στον Μητσικώστα δίνω οδηγίες για το που θα πάει να φάει με την αγαπημένη του.

Ενσωματώθηκα με την ομάδα του MitsiVar. Είχαμε αποπειραθεί να συνεργαστούμε και παλαιότερα και δεν είχε ταιριάξει.

Πιάνουμε θέματα επικαιρότητας στην εκπομπή. Παρακολουθούμε τις ειδήσεις, συνεννοούμαστε. Είναι ο Μάκης Ρηγάτος που γράφει στα κείμενα, αν δούμε κάτι ενδιαφέρον του το στέλνουμε. Η σάτιρα δεν έχει όρια. Αν γίνεις εμμονικός και προσβλητικός και δεν το αντιλαμβάνεσαι, θα το αντιληφθείς από τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Δεν είναι το πρόβλημα οι λέξεις αλλά τα μυαλά μας. Αν πάμε και σε παλαιότερα τραγούδια, θα πρέπει να καταργηθούν πολλές λέξεις. Ήμασταν σε άλλη κοινωνία! Είναι το πώς θα το πεις. Ο κάθε άνθρωπος το πως θα το εκφράσει. Την πιο ευχάριστη λέξη μπορεί να εκφράσουμε και να ακουστεί χυδαία».

Διαβάστε επίσης

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Κάνω τόσα πράγματα, να φύγω από το θέατρο για να δω Ράδιο Αρβύλα;»