Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η Ευρωβουλή δεν είναι οικόπεδο κανενός, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα»
Πρωινές εκπομπές

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η Ευρωβουλή δεν είναι οικόπεδο κανενός, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα»

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η Ευρωβουλή δεν είναι οικόπεδο κανενός, η πολιτική δεν είναι επάγγελμα»

Ο λόγος που δεν πήγε να ψηφίσει

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές.

«Ετοιμάζω μια καινούρια σειρά για την Cosmote για την οποία δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή, δύο θεατρικά για τη νέα σεζόν και μια ταινία», αποκάλυψε αρχικά.

Σε ερώτηση για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Δεν ψήφισα. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων ήμουν πολύ μακριά από το σημείο και δεν προλάβαινα».

«Εγώ δεν χωρίζω τους υποψηφίους σε celebrity ή μη, άντρες ή γυναίκες, το θέμα είναι αυτός που θα πάει να είναι άξιος γι αυτή τη δουλειά και το πρόσημο του κόσμου θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό. Αν εγώ αύριο το πρωί αποφασίσω να πολιτευτώ, το κριτήριο για να με ψηφίσει κάποιος δεν έπρεπε να είναι το αν είμαι ή όχι καλός σκηνοθέτης, αλλά το αν ο λόγος μου ο πολιτικός ή ή πρόθεση αυτού που θέλω να κάνω αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν. Τα έχουμε λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μας και καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξεμπερδεύουμε γιατί βαδίζουμε σε πολύ σκοτεινούς καιρούς και πολύ άσχημες εποχές», τόνισε.

«Η Βουλή δεν είναι σπίτι και οικόπεδο κανενός, η πολιτική βγαίνει από τη λέξη πολίτης, επομένως όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, έχουν το δικαίωμα, αν έχουν τη θέληση, να ασχοληθούν με τα κοινά. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, άσχετα αν την έχουν κάνει κάποιοι, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του, λέει αυτό που σκέφτεται και μπορεί να κατέβει, η πολιτική δεν είναι κλειστό επάγγλεμα κανενός», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα

Νίκος Παππάς – Βάλια Χατζηθεοδώρου: Προσπάθειες επανασύνδεσης για το ζευγάρι;