Σπύρος Χαριτάτος: «Οπότε λέω “βούλωσέ το, αυτό είναι!”»
Πρωινές εκπομπές

Σπύρος Χαριτάτος: «Οπότε λέω “βούλωσέ το, αυτό είναι!”»

Σπύρος Χαριτάτος: «Οπότε λέω “βούλωσέ το, αυτό είναι!”»

Όσα αποκάλυψε στην Ελένη Τσολάκη για τα «κακά παιδιά» της τηλεόρασης

Στην Ελένη Τσολάκη και την εκπομπή, Πρωινό Σουσού, παραχώρησε συνέντευξη ο Σπύρος Χαριτάτος και μίλησε για όλα.

Για τα ψευδή δημοσιεύματα που έβγαιναν εις βάρος του, για ποιον λόγο δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να πάρει θέση για αυτά αλλά και την συνεργασία του με την Ευλαμπία Ρέβη.

«Ζω μια ωραία εμπειρία. Έχω βρει ένα καλό δίδυμο με την Ευλαμπία Ρέβη. Να ‘ναι καλά ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής μας, που με σκέφτηκε σε αυτή τη θέση. Όπως ευχαριστώ και το ΟΡΕΝ. Την ευχαριστώ και την Ευλαμπία που με υποδέχτηκε σαν να είμαστε χρόνια φίλοι.

Σήμερα δεν χρειάζεται ο κόσμος στην τηλεόραση. Μας έχει λιγότερη ανάγκη γιατί ό,τι θέλει να ρουφήξει είτε ως πληροφορία μπορεί να ανατρέξει στο διαδίκτυο.

Άρα ποιον έχουμε αντίπαλο; Έχουμε τον άλλον μας εαυτό ή άλλες παρόμοιες συμπεριφορές, ενέργειες και δεν έχει όριο.

Το διαδίκτυο δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό, δεν έχει όρια.

Στην τηλεόραση το τι είναι ηθικό και ανήθικο, τι είναι λογικό και τι παράλογο είναι δυσδιάκριτα όρια. Δεν έχω ξεπεράσει τα όρια γιατί οριακά αυτομαστιγώνομαι όλο το 24ωρο».

«Μαζί με τον Γιώργο Καραμέρο αναρωτηθήκαμε τι θέλει ο τηλεθεατής εκτός από ψυχαγωγία; Θεωρούμαστε ότι ο τηλεθεατής πρέπει να έχει όλη την παροχή πληροφορίας.

Σταματήσαμε γιατί ο Γιώργος ήθελε να ακολουθήσει την πολιτική, εγώ την ενημέρωση και το κανάλι θεωρούσε ότι μπορεί να κρατήσει το infotainment με παρουσιαστές που είναι πιο ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ίσως θεωρούσαν ότι είχαμε βαρύνει ή δεν μας ήθελαν. Δεν μας έδιωξαν, απλά τελείωσε το συμβόλαιό μας.

Στην δεύτερη σεζόν είχαμε ήδη απογειωθεί. Κατάλαβα ότι εγώ δεν κάνω για αυτό και είναι καλό να προετοιμάζεσαι να κάνεις κάτι που μπορείς να κάνεις.

Με δυσκόλεψε πολύ αυτό! Δεν ήθελα κάτι που κάνω με κέφι και ήταν δημοσιογραφία και η τηλεοπτική δημοσιογραφία να μετατραπεί σε κάτι που θα με κάνει να σαπίζω, να σκοτεινιάζω, να είμαι καταθλιπτικός για κάτι που μου ζητάνε άλλοι.

Η κοινή λογική ήταν ότι καλά κάνατε ό,τι κάνατε, τώρα φύγετε τρέχοντας να κάνετε κάτι άλλο γιατί αυτό θα σας μαραζώσει».

«Δεν μπορώ να είμαι πάλι εκεί. Ό,τι κλείνω ως κύκλο δεν τον ξανανοίγω ποτέ.

Εγώ με τον Γιώργο για να μπορέσει το προϊόν μας να φθίνει, μας έβαλαν σε αυτόν τον ρόλο. Υπήρχαν μεθοδευμένες διαρροές, μεγάλα ψέματα και αφού δεν υπήρχε κάποιος να πει τι είναι αυτά που λένε, τα άφησαν. Η μόνη μου επιλογή και ευτυχώς είχα την στοιχειώδη λογική, ήταν η σιωπή.

Να αφήσω να με κρίνουν αυστηρά, να λέγονται και να γράφονται τα απίστευτα για μένα και να αφήσω τον χρόνο να το δείξει.

Το πιο εύκολο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω είναι να διασύρω με πραγματικά στοιχεία και με γεγονότα που όχι μόνο τα παιδιά σου να μπορούν να σε δουν, αλλά και η κοινωνία να σε βλέπει περίεργα.

Αν τώρα μιλήσω θα τους προκαλέσω μεγαλύτερο κακό από αυτό που μου προκάλεσαν; Οπότε λέω βούλωσέ το, αυτό είναι!

Το μεγαλύτερο μαρτύριο ήταν που δεν μπορούσα να διαψεύσω ψευδή δημοσιεύματα. Όταν η μητέρα μου αρχίζει και βλέπει σε άλλες ζώνες να λέγονται τα απίστευτα για μένα και να διαβάσει κάτι που δεν είμαι εγώ, δεν υπάρχει χειρότερο για μένα. Γιατί νιώθω τι νιώθει η μητέρα μου που είναι ένα ιερό πρόσωπο. Δεν σήκωσα το τηλέφωνο γιατί θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσα να σταματήσω».

Διαβάστε επίσης

Χριστίνα Λαμπίρη: Επιστρέφει στην τηλεόραση πίσω από τις κάμερες;