Σταματίνα Τσιμτσιλή για Αλέξη Γεωργούλη: «Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του»
Πρωινές εκπομπές

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Αλέξη Γεωργούλη: «Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του»

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Αλέξη Γεωργούλη: «Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του»

Η παρουσιάστρια του Happy Day σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις

Αντιμέτωπος με καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος βρέθηκε ακολούθως εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με το Happy Day να σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις.

Με αφορμή τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή ο Αλέξης Γεωργούλης σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στις απαντήσεις που είχε δώσει τότε ο ηθοποιός ενώ επεσήμανε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ γι΄αυτό και αποπέμφθηκε.

«Την ερώτηση για την κακοποιητική συμπεριφορά την έθεσε η Όλγα (σ.σ. Λαφαζάνη) ενώ ήταν εις γνώσιν του Αλέξη Γεωργούλη ότι εκκρεμεί μία καταγγελία σε βάρος του. Δεν το ήξερε κανείς στην Ελλάδα, γιατί η εισαγγελέας στο Βέλγιο δεν είχε ζητήσει ακόμα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Έπρεπε να γίνει σχετική έρευνα».

«Επειδή λίγο το συζήτησα με νομικούς κύκλους, το να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όταν έχει ήδη ζητηθεί από την εισαγγελέα, είναι και λίγο σαν να θες να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις. Έβγαλε την ανακοίνωση εκ των υστέρων, ενώ ήξερε ότι υπάρχει η καταγγελία τρία χρόνια πριν. Είναι σαν να λέει ότι τώρα το έμαθε».

«Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ανοχή σε κάποια πρόσωπα όταν βλέπει ότι ίσως υπάρχει μία άλλη άποψη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις βίας, κακοποίησης και επίθεσης σε βάρος ενός ανθρώπου φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή».

«Για να είμαστε δίκαιοι, στον καλλιτεχνικό χώρο με ένα πρόχειρο ρεπορτάζ που έκανα μιλώντας με συναδέλφους, ρώτησα: έχει ακουστεί ποτέ ότι ο Γεωργούλης είχε τέτοια συμπεριφορά; Μου λένε “όχι”. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει κάτι για το παρόν. Τώρα αν στο Ευρωκοινοβούλιο έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, θα φανεί».