Στέφανος Μουαγκιέ: «Έφυγε από τον πόλεμο εκεί και εδώ ήταν η χούντα»
Πρωινές εκπομπές

Στέφανος Μουαγκιέ: «Έφυγε από τον πόλεμο εκεί και εδώ ήταν η χούντα»

Στέφανος Μουαγκιέ: «Έφυγε από τον πόλεμο εκεί και εδώ ήταν η χούντα»

Όσα εξομολογήθηκε για την οικογένειά του αλλά και την επαγγελματική του πορεία

Καλεσμένος στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον, ήταν ο Στέφανος Μουαγκιέ που τον απολαμβάνουμε στον ρόλο του Στιβ στη σειρά, Η παραλία.

Ο ηθοποιός μίλησε για την οικογένειά του, τον πόλεμο που έζησαν αλλά και την απόφασή του να σπουδάσει δημοσιογραφία εκτός από υποκριτική.

«Είναι αστείο πλέον αυτό. Έχω πρώτα ξαδέρφια από τη μαμά μου γύρω στα 60 γιατί είναι 22 αδέρφια.

Η γιαγιά μου με τον παππού μου έχουν 14 παιδιά και ο παππούς μου μετά έκανε κι άλλα παιδιά και με άλλες γυναίκες, οπότε έχω πάρα πολλά ξαδέρφια. Ξέρω τα 10-15, αυτά που μπορώ να έχω επαφή όταν κατεβαίνω στην Αφρική.

Η μαμά μου ήρθε εδώ το 1972. Έφυγε από τον πόλεμο εκεί και εδώ ήταν η χούντα. Ήρθε 12 χρονών.

Έγινε κατά κάποιο τρόπο κλήρωση γιατί είχε πόλεμο εκεί και για να φύγει κάποιο παιδί στην Ευρώπη. Έφυγε από τον πόλεμο και ήρθε στην χούντα.

Πρέπει να έχεις το σθένος να αρνηθείς και ρόλους. Εγώ έχω βρεθεί πολλές φορές σε εσωτερικό διάλογο για κάποιους ρόλους που έκανα πριν. Όταν ξεκινάς από την πρώτη σου δουλειά με έναν ρόλο που δεν μιλά σωστά ελληνικά, μόνος σου χτίζεις το στερεότυπο.

Επειδή μικρός έπαιζα και ποδόσφαιρο θεωρούσαν ότι δεν γίνεται να έχω ελληνική ταυτότητα. Ήμουν το 0,1% που είχε ελληνική υπηκοότητα.

Ήθελα να γίνω πολεμικός ανταποκριτής και ήταν το δεύτερο σοκ που έπαθαν οι γονείς μου. Ασχολήθηκα με το πολιτιστικό που ακόμη που αρέσει αλλά υπήρχε πάντα αυτό με την υποκριτική».

Διαβάστε επίσης

Η παραλία – Twitter: «Νόνα, σε βλέπω το καλοκαίρι στις σπηλιές με τους χίπηδες»