Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Στις εκλογές που έρχονται θα μας αποδείξετε την αγάπη σας;»
Πρωινές εκπομπές

Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Στις εκλογές που έρχονται θα μας αποδείξετε την αγάπη σας;»

Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Στις εκλογές που έρχονται θα μας αποδείξετε την αγάπη σας;»

Σαρωτικός ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, Νίκος Πλακιάς, μίλησε στο Χαμογέλα και πάλι για τα τεκταινόμενα στο θέμα του δυστυχήματος.

Σχετικά με τη συλλογή δειγμάτων από τα χώματα που μεταφέρθηκαν άρον άρον σε ιδιωτικό οικόπεδο είπε:

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς (σ.σ. η καθυστέρηση), το ζούμε από πέρυσι. Φωνάζουμε, δίνουμε στοιχεία. Δεν έχουμε συναισθήματα πλέον.

Όσο τα κάνουν αυτά μας θυμώνουν, δεν το καταλαβαίνουν αυτό; Τόσοι γονείς κάνουμε λάθος; Ας τα κάνουν αυτοί σωστά.

Περνούσαμε από τα βαγόνια που ήταν τα παιδιά μας και βλέπαμε πράγματα παρατημένα, τρέμαμε. Και μετά από 14 μήνες πάμε πάλι πού; Στα μπάζα που τα είχαν πεταμένα να βρούμε τι; Δε μας αφήσαν, όχι εμάς, να πάνε οι πραγματογνώμονες να συλλέξουν στοιχεία. Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε. Εγώ ντρέπομαι.  Δεν πήγε ιατροδικαστής καν. Σε ένα τέτοιο συμβάν με 57 νεκρούς μετακινήσαν τα βαγόνια άρον άρον;

Τα φωνάζουμε, τα λέμε! Μας αντιμετωπίζουν σαν να τα έχουμε χαμένα, ως αυτοί που έχασαν τα παιδιά τους.  Εγώ τα παιδιά μου τα έχασα, ο πόνος δικός μου θα είναι. Εμένα το σπίτι μου άδειασε».

«Στις εκλογές που έρχονται θα μας αποδείξετε την αγάπη σας; Τα Τέμπη δεν έχουν χρώμα! Το φωνάζω από την αρχή. Πρέπει επιτέλους να σηκωθεί η νεολαία, εσείς, να πάτε να ψηφίσετε. Μην δίνετε τη δύναμη στους δολοφόνους. Αυτή η κυβέρνηση καλώς ή κακώς είναι υπαίτια. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Όσοι μπλέκονται είναι απέναντί μας. Έχει τη δύναμη ο ελληνικός λαός να μας βοηθήσει;» είπε αρχικά.

Στην εκπομπή προβλήθηκε η δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη αναφορικά με το μοντάζ των συνομιλιών των σταθμαρχών.

Όπως είπε «εμείς παραδώσαμε το υλικό όπως ήταν. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

«Πείτε του κυρίου να ετοιμάζει τη βαλιτσούλα του, παντοφλίτσες, πιτζαμούλες» είπε ο Νίκος Πλακιάς.

«Δικαίωση είναι να κλείσουμε τώρα και να πάω σπίτι να δω τα παιδιά μου, αυτή είναι η δικαίωση για εμένα. Το τέλος θα το πούμε εμείς οι συγγενείς και κανένας άλλος. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν θα μπορέσουμε να ησυχάσουμε και να πάμε να θρηνήσουμε τα παιδιά μας, όλα τα υπόλοιπα να τα ξεχάσουν.

Άνθρωποι όπως αυτός που δείξατε, μας θυμώνουν χειρότερα» ανέφερε.