Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Η αύρα που ένιωσα ήταν σχεδόν ανατριχιαστική…»
Πρωινές εκπομπές

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Η αύρα που ένιωσα ήταν σχεδόν ανατριχιαστική…»

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Η αύρα που ένιωσα ήταν σχεδόν ανατριχιαστική…»

Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του 10χρονου παιδιού που κάνει στο θέατρο και τις αντιδράσεις των θεατών

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ήταν καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου στο «Χαμογέλα και πάλι».

«Πορεύομαι πάντοτε με τις εσωτερικές μου ανάγκες, εάν κάτι δεν μου δημιουργήσει μία καλλιτεχνική ανησυχία δεν το κάνω, ακόμα και εάν οι πειρασμοί, και μιλάω κυρίως για τους οικονομικούς, είναι μεγάλοι, δεν το κάνω, πρέπει κάτι να με κεντρίσει και προσπαθώ πάντοτε να αφουγκράζομαι την εποχή» είπε.

Εξηγεί πως στη συγκεκριμένη δουλειά δεν γίνεται κάποιος να λειτουργεί «ναρκισσιστικά» και πως ο ίδιος προσπαθεί να ακούει τον «παλμό» της κοινωνίας.

Ερωτώμενος για τον «κόντρα» ρόλο του στη σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και Άνεμος» λέει: «Ο κόσμος μαζικά με έχει συνδέσει με την κωμωδία, αλλά ένας ηθοποιός δεν είναι απαραίτητα κωμικός, αλλά ένας κωμικός είναι σίγουρα και ηθοποιός. Οπότε εγώ ξέρω τις δυνάμεις μου και τι μπορώ να κάνω και όταν μου δίνεται η ευκαιρία να ανοίξω τη γκάμα μου, το κάνω».

Περιγράφει χαρακτηριστικά πως η κωμωδία εμπεριέχει το δράμα και στην κωμωδία ο πρωταγωνιστής πάσχει.

Αναφορικά με τη θεατρική παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ» στην οποία κάνει ένα παιδί 10 ετών, δηλώνει:

«Το κείμενο είναι μαγικό. Ο τρόπος που γράφεται και ο τρόπος που έγινε η παράστασή μας έχει τόσο χιούμορ, τόση ευαισθησία και συγκίνηση και στο τέλος οι θεατές φεύγουν με μία ανάταση ψυχής και μια αισιοδοξία για τη ζωή και πολλές φορές μου στέλνουν μηνύματα ότι η παράσταση τους πήγε παρακάτω».

«Βεβαίως και πήγα να βρω τον 10χρονο Θανάση και ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Γενικά προσπαθώ να κρατώ την παιδικότητα στη δουλειά μου -όχι να παλιμπαιδίζεις- αλλά και στη ζωή βλέπω πως με βοηθάει αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος με τα λάθη μου, τα σωστά μου» είπε για τον ρόλο του παιδιού.

«Ήρθε και παιδί και γονείς που είχαν αντίστοιχο πρόβλημα στην παράσταση να μου μιλήσουν. Δεν ξέρω αν περιγράφονται τα λόγια που ακούω. Η αύρα που ένιωσα ήταν σχεδόν ανατριχιαστική και ένιωσα ότι πήραν κουράγιο και θάρρος από την παράσταση».

«Εγώ άλλαξα μέσα από την παράσταση, τις πρόβες, διαβάζοντας το κείμενο. Θεωρώ πως δεν είμαι ο ίδιος που ήμουν πέρυσι. Και μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Εγώ αποζητώ η κάθε δουλειά να με πηγαίνει ένα βήμα μπροστά» προσθέτει.

Στην ερώτηση εάν έχει σκεφτεί ποτέ να παρατήσει τη δουλειά του απαντά πως πολλές φορές λύγισε και σκέφτηκε να το κάνει ωστόσο την βρίσκει «μαγική που αξίζει να παλέψει κι άλλο».