Βασίλης Μπισμπίκης: «Λέω στον γιο μου ότι όσα ακούγονται για μένα είναι ψέματα»
Πρωινές εκπομπές

Βασίλης Μπισμπίκης: «Λέω στον γιο μου ότι όσα ακούγονται για μένα είναι ψέματα»

Βασίλης Μπισμπίκης: «Λέω στον γιο μου ότι όσα ακούγονται για μένα είναι ψέματα»

Ο ρόλος του Αντρέα Βρουλάκη και η σπάνια αναφορά στον γιο του

Στα γυρίσματα της σειράς, Σασμός, βρήκε ο Χάρης Λεμπιδάκης τον Βασίλη Μπισμπίκη και αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή του να πει το «ναι» στη σειρά αλλά και τον γιο του.

Ο ηθοποιός λόγω της μεγάλης του αγάπης για την Κρήτη συνετέλεσε στο να αποδεχτεί τον ρόλο του Αντρέα Βρουλάκη στον «Επίλογο».

«Έχω και εγώ την αγωνία για το πώς θα είναι ο ρόλος μου. Θέλω να δω τι επίδραση θα έχει ο ρόλος μου στο κοινό. Θέλω να δω αν η κατασκευή αυτού του ρόλου θα αφορά.

Θα δούμε την άφιξη μιας γυναίκας που θα κολλήσει με τον Βρουλάκη και θα υπάρχει εξέλιξη.

Οι συντελεστές, το σενάριο, οι ηθοποιοί και η αγάπη μου για την Κρήτη με έκαναν να πω το “ναι”.

Πέρυσι μαζί με το θέατρο, με το Αυτή η νύχτα μένει, κάτι θα είχα κάνει λάθος. Δεν υπήρχε προσωπικός χρόνος. Τώρα τα έχω ρυθμίσει καλύτερα.

Έχω περισσότερο χρόνο με τον γιο μου, με τη Δέσποινα.

Αυτό που προσπαθώ να κάνω με το παιδί δεν είναι τόσο συμβουλευτικά αλλά να νιώσει ότι έχει αποδοχή από τον πατέρα του και θα είμαι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.

Εγώ ήμουν ζωηρός και ανήσυχος ως παιδί, έτσι και ο Μιχάλης. Είναι θεριό για την ηλικία του.

Πάντα του λέω ότι το 95% από αυτά που λέγονται είναι ψέματα και ό,τι αμφιβολία έχει ή απορία να έρθει να το ξεκαθαρίσουμε.

Δεν παίζει ο γάμος ρόλο στο να είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος. Άλλα πράγματα παίζουν».

Ποιος είναι ο Αντρέας Βρουλάκης που υποδύεται;

Ο Αντρέας είναι πρώτος ξάδελφος του Παύλου και αδερφός του Τηλέμαχου. Ο πατέρας του, Μανούσος Βρουλάκης, ήταν αδερφός του Γιάννη Βρουλάκη, του πατέρα του Παύλου και του Πετρή Βρουλάκη, του πατέρα του Μάρκου.

Παραδοσιακός Κρητικός, από μικρός έδειξε μια άγρια και σκληρή φύση, επιρρεπή σε έχθρες και βεντέτες. Όταν ο παπά Μιχάλης διαπίστωσε πως ήταν ο πιο σκοτεινός και αιμοβόρος από όλους τους Βρουλάκηδες κι ότι μεγαλώνοντας θα αποτελούσε την μεγαλύτερη απειλή απέναντι στην ειρήνη και στον σασμό, προέτρεψε την οικογένειά του να τον απομακρύνει από το χωριό. Έτσι, από μικρός ο Αντρέας μπάρκαρε στα καράβια, βοηθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο και οικονομικά την οικογένειά του.

Με τη σκληρή δουλειά του, κατάφερε να γίνει καπετάνιος σε εταιρεία φορτηγών πλοίων, μεταφοράς υγρών καυσίμων. Σαν καπετάνιος σε τόσο μακρινά και δύσκολα ταξίδια, που τις περισσότερες φορές κρατούσαν πολλούς μήνες, έδειξε τις άριστες διοικητικές και ηγετικές του ικανότητες.

Πριν από έξι χρόνια, συνελήφθη από την τουρκική ακτοφυλακή, για παράνομη μεταφορά καυσίμων. Από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του πετρελαιοφόρου του ήταν λάθος ζυγισμένο και ο ίδιος μετέφερε παράνομα μία μεγάλη επιπλέον ποσότητα, σχεδόν το μισό φορτίο. Καταδικάστηκε και μπήκε για τρία χρόνια στις τουρκικές φυλακές του Μάλτεπε, που βρίσκονται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Αψύς όπως είναι, πάνω σε έναν καυγά με έναν συγκρατούμενό του από την Ανατολία, τον χτύπησε τόσο πολύ, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί της φυλακής, επιτέθηκε και σε αυτούς, δικάστηκε πάλι και έφαγε άλλα τρία χρόνια φυλάκισης.

Άρτι αποφυλακισθείς, επιστρέφει στην Άνω Ποριά, την περίοδο που ο Παύλος έχει καλέσει τον Λάζαρο και τον Τηλέμαχο για να συζητήσουν για τον σασμό. Κάνει έκπληξη στον αδερφό του, αλλά και στον Παύλο, με τον οποίο τους συνδέει αγάπη και φιλία χρόνων. Πόσο η παρουσία του θα επηρεάσει τις εξελίξεις; Πώς θα δεχθεί τη σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ; Πώς θα σταθεί απέναντι στους Σταματάκηδες; Και τελικά, για ποιο λόγο επέστρεψε;

Διαβάστε επίσης

Σασμός – Βασίλης Μπισμπίκης: Η άγρια και σκληρή φύση του Αντρέα Βρουλάκη