Βασίλης Κούκουρας: «Στις σχέσεις μου και έχω παιδευτεί και έχω παιδέψει»
Πρωινές εκπομπές

Βασίλης Κούκουρας: «Στις σχέσεις μου και έχω παιδευτεί και έχω παιδέψει»

Βασίλης Κούκουρας: «Στις σχέσεις μου και έχω παιδευτεί και έχω παιδέψει»

Οηθοποιός ήταν καλεσμένος στο Πάμε Δανάη και μίλησε για τις ανθρώπινες και προσωπικές σχέσεις από τις οποίες έχει παιδευτεί...

Ο Βασίλης Κούκουρας  ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε για τις προσωπικές του σχέσεις, τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς επηρεάζει ο εγωισμός αλλά και για τη σχέση του με τα ζώα.

Αναφερόμενος στις προσωπικές του σχέσεις, είπε: «Από το Θεό παιδεύεται και τον Θεό παιδεύει. Αυτή τη σχέση έχω με το Θεό. Αυτό απλώνεται και στις σχέσεις μου, έχω παιδευτεί και έχω παιδέψει. Το θέμα είναι να καταλάβω ποιον και τι έχω παιδέψει έτσι ώστε να αντιμετωπίσω τον εγωισμό μου. Αυτό είναι το παίδεμα, αυτό που κάνεις εσύ στον εαυτό σου για να περιορίσεις τον πράσινο δράκο που λέγεται εγωισμός. Αυτό ισχύει σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων».

Μιλώντας γενικότερα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον εγωισμό αλλά και την σχέση του με τα ζώα: «Οι ανθρώπινες σχέσεις κανονικά δεν είναι δύσκολες αλλά μπαίνει ο νους και τα καταστρέφει όλα. Αν λειτουργήσεις ενστικτωδώς και όχι ζωώδικα αλλά καλύτερα να μην κακολογώ τα ζώα γιατί είναι πολύ πιο έξυπνα από εμάς. Εγώ μαθαίνω από τα ζώα πως να λειτουργώ.  Αυτό που με έχει παιδέψει είναι ο εγωισμός μου και η λογική μου. Είναι δύο καταστρεπτικά πράγματα. Σε αυτά έχω αντιμετωπίσει τα ελαττώματα μου».

Δείτε το δεύτερο απόσπασμα: