Υποβρύχιο Titan: Ακούστηκαν ήχοι στα βάθη του Ατλαντικού – Μάχη με τον χρόνο και ελπίδες
Πρωινές εκπομπές

Υποβρύχιο Titan: Ακούστηκαν ήχοι στα βάθη του Ατλαντικού – Μάχη με τον χρόνο και ελπίδες

Υποβρύχιο Titan: Ακούστηκαν ήχοι στα βάθη του Ατλαντικού – Μάχη με τον χρόνο και ελπίδες

Ακούγονταν κρότοι ανά 30 λεπτά την Τρίτη

Μάχη με τον χρόνο, στα βάθη του Ατλαντικού, δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν το χαμένο υποβρύχιο Titan, μέσα στο οποίο βρίσκονται 5 άνθρωποι, ενώ το οξυγόνο τους λιγοστεύει.

Μέχρι πρότινος, οι ελπίδες για να σωθούν οι πέντε εγκλωβισμένοι ήταν ελάχιστες, ωστόσο μία είδηση των τελευταίων ωρών αφήνει ελπίδες. Σύμφωνα με το το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο επικαλείται εσωτερική κυβερνητική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην έρευνα, τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν το υποβρύχιο Titan στα βάθη του Ατλαντικού άκουγαν κρότους κάθε 30 λεπτά την Τρίτη.

Υποβρύχιο Titan: Ποιοι είναι οι δύο εκατομμυριούχοι που αγνοούνται στο ναυάγιο του Τιτανικού

Τέσσερις ώρες μετά, όπως αναφέρει το skai.gr, και αφού μπήκαν στην έρευνα περισσότερες συσκευές σόναρ, ακούγονταν ακόμα χτυπήματα, ανέφερε το σημείωμα.

Ωστόσο, το σημείωμα δεν ήταν ξεκάθαρο σε ποια χρονική στιγμή της Τρίτης ακούστηκε το χτύπημα και για πόσο διάστημα.

Νεότερο σημείωμα που εστάλη το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι ακούστηκαν κι άλλοι ήχοι, αλλά δεν περιγράφονταν ως «χτύποι».

Καναδικό αεροσκάφος P3 εντόπισε επίσης ένα λευκό ορθογώνιο αντικείμενο στο νερό, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης αναζητά ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα για να βοηθήσει στην έρευνα, σύμφωνα με το υπόμνημα.

Ο Richard Garriott, πρόεδρος του Explorers Club, εξέδωσε μια αισιόδοξη ανακοίνωση: «Υπάρχει λόγος ελπίδας, με βάση τα δεδομένα από το πεδίο της έρευνας. Καταλαβαίνουμε ότι πιθανά σημάδια ζωής έχουν εντοπιστεί στην τοποθεσία. Πιστεύουμε ότι η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κάνει ό,τι είναι δυνατόν με όλους τους πόρους που διαθέτει».