Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις φωτιές: «Είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει»
Πρωινές εκπομπές

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις φωτιές: «Είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει»

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις φωτιές: «Είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει»

«Δεν λειτούργησε τίποτα»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και αναφέρθηκε στις φωτιές και ειδικά στη Ρόδο.

«Είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει. Οι κάτοικοι στη Ρόδο, εδώ και ημέρες με λυγμούς και με κραυγές αγωνίας και απελπισίας ζητάνε συνδρομή», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι νιώθει την οργή τους, καθώς η ίδια, όπως είπε, έζησε τις φωτιές στην Εύβοια πριν από δύο χρόνια.

«Έζησα την πλήρη απραξία, να προελαύνει η φωτιά σε συνθήκες άπνοιας. Η κατάσταση είναι στο μη παρέκει. Τίποτα δεν λειτούργησε. Είμαστε στην ίδια κατάσταση. Έλλειψη εξοπλισμού, έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, έλλειψη συντονισμού.

Είναι αδιανόητο η χώρα που έχει πυρκαγιές κάθε χρόνο να μην έχει μόνιμο στόλο εναέριας και επίγειας κατάσβεσης», τόνισε.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών στην εγγραφή των εκλογέων του εξωτερικού στους ειδικούς καταλόγους, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, επεσήμανε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θεωρεί «εξαιρετικά θετικό το μέτρο και θα το ψηφίσει». «Θα πιέσουμε την κυβέρνηση να το επεκτείνει, ώστε να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης του εξωτερικού, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι είναι ένα «κόμμα σε αποδρομή γιατί πρόδωσε τους πολίτες, τις αρχές του και όσα είχε εξαγγείλει».