Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ήρθε η στιγμή να μιλήσω για το μπούλινγκ που δέχεται ο σύντροφός μου»
Πρωινές εκπομπές

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ήρθε η στιγμή να μιλήσω για το μπούλινγκ που δέχεται ο σύντροφός μου»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ήρθε η στιγμή να μιλήσω για το μπούλινγκ που δέχεται ο σύντροφός μου»

«Έγινε μια κανιβαλική επίθεση»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε τόσο στο ναυάγιο της Πύλου όσο και στην επίθεση που δέχτηκε με αφορμή τις αποχωρήσεις από το ψηφοδέλτιο της “Πλεύσης Ελευθερίας”.

«Είμαι συντετριμμένη από αυτό που συνέβη γιατί έχω υπερασπιστεί πολλούς ανθρώπους που έχουν έρθει ως πρόσφυγες. Έχω υπό την προστασία μου οικογένεια που έχασε τους γονείς της πριν από 1,5 χρόνο στα Κύθηρα. Ξέρω καλά τι σημαίνει να στοιβάζεσαι σε ένα σαπιοκάραβο για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι στη διαχρονική μου δράση κοντά στον κόσμο και στους πρόσφυγες. Ταξίδεψαν με το 40 ημερών μωράκι τους και το 5χρονο κοριτσάκι τους και είδαν τους γονείς τους να πνίγονται.

Είναι ανθρώπινες τραγωδίες που να μην τις λησμονούμε και ότι είναι μακριά από εμάς. Ζούσαν μια κανονική ζωή μέχρι να ψάξουν μια διέξοδο για την ελευθερία τους. Είναι σημαντικό και σκέφτομαι να το κάνω, να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους. Να καταλαβαίνει ότι ο καθένας μπορεί να βρεθεί στη θέση τους. Η Ελλάδα έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τώρα έχουμε πολλούς ανθρώπους που λένε μένω ή φεύγω από τη χώρα μου. Πρέπει να κρατάμε την ανθρωπιά μας και να ζητάμε από την Πολιτεία να βρει λύσεις», ανέφερε για το ναυάγιο.

«Είναι μια επίθεση που έγινε σε μένα άγρια και προσωπική. Δέχτηκα μια επίθεση ως γυναίκα και ως γυναίκα αρχηγός κόμματος.

Έγινε μια κανιβαλική επίθεση στον σύντροφό μου που έχει σηκώσει στην πλάτη του την “Πλεύση Ελευθερίας”.

Βρήκε λύσεις, δημιούργησε πρωτοβουλίες και σχεδίασε την στρατηγική να επικοινωνήσουμε σε όλη την Ελλάδα αυτό που κάνουμε. Ένας άνθρωπος που δίνει την ψυχή του 7 χρόνια, σηκώνοντας στην πλάτη του το κίνημά μας και κάνοντας πρωτοβουλίες όπως τη μήνυση για το Μάτι, δεν είναι δυνατόν να δέχεται κανιβαλισμό και να χειροκροτούσαν και τώρα να επιτίθενται.

Αποχωρεί κάποιος που ήταν όχι κάποιος που ήταν 20 ημέρες. Γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας, τον δέχεται, χειροκροτεί και μετά καταγγέλλει την κρίσιμη στιγμή που υπάρχει αγάπη για την “Πλεύση Ελευθερίας” δεν είναι έντιμο. Η ανθρωποφαγία που έγινε και στο πρόσωπό μου και στον πρόσωπο του Διαμαντή, παραγνωρίζει ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε οικογένειες. 

Αυτό που μας στεναχώρησε πολύ είναι ότι βλέποντας ότι η κόρη του είχε διαγράψει τα social media γιατί έγινε δέκτης των σχολίων που γράφονταν για τον πατέρα του. Είχε τη σοφία και την άμυνα να διαχωρίσει τον εαυτό του από την τοξικότητα και να προστατέψει τον εαυτό του. Αυτοί που κάνουν επιθέσεις πρέπει να ξέρουν ότι πληγώνουν και πληγώνουν ανθρώπους που δεν τους έφταιξαν πουθενά».