Project Runway: To «who is who» των κριτών
Τηλεόραση

Project Runway: To «who is who» των κριτών

Project Runway: To «who is who» των κριτών

Το Project Runway είναι ένα πρόγραμμα που παίζεται εδώ και 17 χρόνια στην Αμερική. Είναι το πιο γνωστό reality για σχεδιαστές μόδας, τόσο αρχάριους, όσο και λίγο πιο έμπειρους, που απλώς θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους. Βασική παρουσιάστρια για τις 16 πρώτες σεζόν ήταν η Heidi Klum και mentor για τις ίδιες σεζόν ο Tim Gunn. Η Nina Garcia, από την πρώτη μέρα κρίνει τους διαγωνιζόμενους όπως θα τους έκρινε και στο περιοδικό της. Τέλος, για αρκετές σεζόν βασικός και αργότερα guest, για να κρίνει από την πλευρά του σχεδιαστή, ήταν εκεί ο Michael Kors.

Πρόσφατα, ξεκίνησε και στην Ελλάδα το Project Runway. Μια λαμπερή παραγωγή που προβάλλεται από το ολοκαίνουριο πρόγραμμα του OPEN. Ετοιμάσαμε λοιπόν το Crash Test των προσώπων που γνωρίσαμε στο ίδιο reality στο εξωτερικό και εκείνων που αναλαμβάνουν τους ρόλους τους στην ελληνική τηλεόραση.

Heidi Klum VS Ευαγγελία Αραβανή

Heidi Klum VS Ευαγγελία Αραβανή

Heidi Klum VS Ευαγγελία Αραβανή

Η Heidi Klum ξεκίνησε καριέρα ως μοντέλο στα 18 κι έγινε ένας από τους πιο γνωστούς «αγγέλους» της Victoria’s Secret. Το 1998, σε ηλικία 25 ετών, καθιερώθηκε ως supermodel ποζάροντας στο εξώφυλλο του Sports Illustrated με μαγιό. Ήταν παρουσιάστρια και κριτής στο «Project Runway» για 16 σεζόν. Επίσης, ήταν στην κριτική επιτροπή του «Germany’s Next Top Model» και του «America’s Got Talent».

Η Ευαγγελία Αραβανή ήταν η νικήτρια των ελληνικών Καλλιστείων το 2005. Από τότε δούλεψε τόσο ως μοντέλο, όσο και ως παρουσιάστρια στις εκπομπές «Golden Barista», «Dancing with the stars» και «My Style Rocks». Συμμετείχε επίσης σε πάνελ άλλων εκπομπών, ενώ διαγωνίστηκε και στο «Dancing with the stars» τη σεζόν 2013-14.

Tim Gunn VS Απόστολος Μητρόπουλος

Tim Gunn VS Απόστολος Μητρόπουλος

Tim Gunn VS Απόστολος Μητρόπουλος

Ο Timothy MacKenzie Gunn, όπως είναι το πλήρες του όνομα, είναι από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στο χώρο της μόδας. Ήταν σύμβουλος μόδας στο κολέγιο Parsons από το 1982 έως το 2007. Στο «Project Runway» συμμετείχε ως μέντορας των παικτών για 16 σεζόν, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο που συνεργαζόταν έφτιαξε πάνω του άλλα δύο προγράμματα: το «Tim Gunn’s Guide to Style» και το «Under the Gunn». Επίσης, έχει κάνει μεταγλωττίσεις σε γνωστές σειρές και παιδικές ταινίες. Η φράση που τον κάνει να ξεχωρίζει στο «Project Runway» είναι το «Make it work».

Ο μέντορας του «Project Runway» Απόστολος Μητρόπουλος είναι σχεδιαστής ρούχων και DJ. Έχει μπει στη λίστα του Άγγλου Hywel Davies με τους 100 καλύτερους νέους σχεδιαστές παγκοσμίως. Συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στο MadWalk, συνεργάζεται με το label «Underground», ενώ τα τελευταία 4 χρόνια οι συλλογές του διατίθενται από τη boutique της Patricia Field.

Nina Garcia VS Μιχάλης Πάντος

Nina Garcia VS Μιχάλης Πάντος

Nina Garcia VS Μιχάλης Πάντος

Η Nina Garcia είναι διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού «Elle» και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Project Runway» από την πρώτη σεζόν. Ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο της μόδας τη δεκαετία του ’80, στις δημόσιες σχέσεις του Perry Ellis και του Marc Jacobs. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου. Επίσης, είναι style expert σε γνωστά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το «Good Morning America» και το «Today». Στο «Project Runway» ξεχωρίζει για την αυστηρότητά της.

Ο Μιχάλης Πάντος είναι fashion and style expert. Ξεκίνησε την καριέρα του στο περιοδικό «Γυναίκα» το 1989, ως προσωπική επιλογή της Λάουρα Ντε Νίγκρις. Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά από τότε. Υπήρξε μάλιστα fashion editor στην ελληνική Vogue, κατά τα έτη κυκλοφορίας της. Το Μάιο του 2018, συνεργάστηκε με 14 σχεδιαστές, οι οποίοι δημιούργησαν ρούχα βασισμένα στα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και διατέθηκαν από αυτό αποκλειστικά.

Michael Kors VS Δημήτρης Πέτρου

Michael Kors VS Δημήτρης Πέτρου

Michael Kors VS Δημήτρης Πέτρου

Ο Michael Kors είναι σχεδιαστής μόδας. Το πρώτο σχέδιο που έκανε ήταν το νυφικό της μητέρας του σε ηλικία 5 ετών. Σπούδασε μόδα και η πρώτη του δουλειά ήταν ως πωλητής. Από τη δεκαετία του ’90 κυκλοφορεί σειρές ρούχων με την υπογραφή του. Διάσημοι από όλους τους χώρους φορούν ρούχα που έχει σχεδιάσει, όπως η Michelle Obama, η Jennifer Lopez, η Melania Trump και η Kate Hudson. Στο «Project Runway» ήταν κριτής τις πρώτες 10 σεζόν, ενώ έχει εμφανιστεί ως guest και στις υπόλοιπες.

Ο Δημήτρης Πέτρου είναι σχεδιαστής μόδας. Ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο το 2009. Τα ρούχα του ξεχωρίζουν για τις λεπτομέρειες στις ραφές και την υψηλή αισθητική τους. Τα shows του ξεφεύγουν από τη λογική ενός συνηθισμένου catwalk και είναι σαν μικρές παραστάσεις. Πολλοί διάσημοι Έλληνες επιλέγουν τις δημιουργίες του, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Άλκιστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Στην κριτική επιτροπή του ελληνικού Project Runway, βλέπουμε επίσης και τη Ρούλα Ρέβη, μια από τις πιο γνωστές φωτογράφους μόδας της χώρας μας. Ξεκίνησε ως βοηθός της Μάρας Δεσύπρη και έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία ελληνικά εβδομαδιαία και μηνιαία lifestyle περιοδικά ενώ έχει επιμεληθεί τις διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εγχώριων εταιριών.