Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Λέμε “κοιμήθηκε ο μ@λ@κ@ς”. Ήταν τόσο απελευθερωτικό που γίναμε συνένοχοι σε κάτι και…»
Τηλεόραση

Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Λέμε “κοιμήθηκε ο μ@λ@κ@ς”. Ήταν τόσο απελευθερωτικό που γίναμε συνένοχοι σε κάτι και…»

Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Λέμε “κοιμήθηκε ο μ@λ@κ@ς”. Ήταν τόσο απελευθερωτικό που γίναμε συνένοχοι σε κάτι και…»

Όσα είπε για τον γιο του αλλά και τη σύζυγό του

Καλεσμένος στην εκπομπή, Μαμά-δες, βρέθηκε ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και μιλά για τον γιο του αλλά και το πώς έχει φέρει την ισορροπία με τη σύζυγό του και να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί.

«Επειδή ήταν πίσω στα λεπτοκινητικά του κάναμε εργοθεραπεία, τον βοήθησε πολύ στο “έχω δουλειά στο σπίτι”. Στην αρχή κουνιόταν και φέτος τα κάνει τρομερά, είναι εξοικειωμένος με το κάνω δουλειά στο σπίτι. Δεν πηγαίνουμε με το ένστικτό μας. Είμαι εξοικειωμένος με την ψυχοθεραπεία γιατί είχα περάσει μια κατάθλιψη στα 27 μου. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου άρχισα να επαναλαμβάνω συμπεριφορά των δικών μου γονιών χωρίς να το καταλάβω. Και είπα ότι πρέπει να δουλέψω. Ξεκίνησα να το εντοπίσω από την επαφή μου με τον Ορφέα. Δεν καταλάβαινα γιατί το ένιωθε σαν μάλωμα. Πήρα μια δεύτερη μεγάλη δόση ψυχοθεραπείας. Αρχίζεις να τα παρατηρείς καλύτερα και όσο μεγαλώνει τα συζητάω μαζί του. Του λέω πράγματα ότι γίνομαι γιατί έτσι έμαθα. Και μου λέει “αν το κάνεις σε μένα, θα το κάνω και εγώ στο παιδί μου”».

«Τα περισσότερα “όχι” τα έχω πει για να είμαι περισσότερο στο σπίτι. Ήξερα ότι αν κλείσω ένα σήριαλ, το σπίτι δεν θα με δει ποτέ. Το βιοποριστικό αν δεν ήμασταν έτσι με τη Φαίδρα, αν δεν ήμασταν επί ίσοις όροις το πώς φέρνουμε τα χρήματα στο σπίτι, δεν θα έβγαινε. Στις πόρτες έχω καταλάβει ότι παρεξηγείται το “όχι”. Λένε ότι είμαι ποιοτικός! Για μένα υπάρχει το κατά περίπτωση. Πέρυσι δεν έκανα τίποτα σχεδόν, μόνο στο τέλος της σεζόν, γιατί ήξερα ότι η γυναίκα μου είχε κλείσει μια μεγάλη δουλειά. Αλλά και εκείνη το έχει κάνει για μένα. Έχουμε δουλέψει μαζί. Έχουμε κάνει και ταινίες μαζί».

«Τα ταξίδια έχουν μειωθεί. Έχει μειωθεί ο αυθορμητισμός των ταξιδιών αλλά πιστεύω ότι για τα δεδομένα τα πάμε καλά. Ταξιδεύουμε οι τρεις μας. Προσπαθούμε να κρατάμε κάτι για τους δύο μας κάθε χρόνο. Το βάλαμε σαν κανόνα για να βρισκόμαστε οι δυο μας και μας έχει σώσει. Είναι μια ανανέωση της πίστης ότι ισχύει ακόμη. Είμαστε σχεδόν 15 χρόνια μαζί. Δεν είναι μόνο η φθορά ότι έχουμε παιδί. Το παιδί είναι τεράστια αλλαγή. Δοκιμάζεται η σχέση πολύ έντονα. Ειδικά αν η σχέση ήταν θερμή, άρεσε στο ζευγάρι να περάσει χρόνο οι δυο τους. Δεν μας αρέσει να κάνουμε διακοπές με κόσμο, θέλουμε οι δυο μας. Ο πρώτος χρόνος ήταν μεγάλο σοκ. Υπήρξε μια συγκεκριμένη στιγμή που ο Ορφέας κοιμόταν, βγαίνουμε στο μπαλκόνι και λέμε “κοιμήθηκε ο μ@λάκας” και γελάμε. Ήταν τόσο απελευθερωτικό που γίναμε συνένοχοι σε κάτι, ότι μας έχει “πεθάνει”. Είχαμε μπει άθελά μας σε μια περιοχή που ήμασταν άλλοι άνθρωποι.

Πετούσαμε κάτι πλαγιομετωπικές ατάκες που λέγαμε “γιατί μιλάω έτσι;”. Νομίζω ότι αυτή η συνενοχή ήταν μεγάλο κλειδί και κάτι μας ξεκλείδωσε για τη συνέχεια. Προσπαθούμε να θυμίσουμε στον εαυτό μας ότι είναι μια μεγάλη λατρεία αλλά και ευθύνη και συνεχής κούραση. Το πρώτο ταξίδι στον χρόνο που κάναμε ήταν ένα κομβικό σημείο».

Διαβάστε επίσης

Αντρέας Γεωργίου: «Παντρεύομαι, το επιβεβαιώνω αλλά δεν θέλω να είναι σόου»