Ράδιο Αρβύλα: Σατίρισαν ποιητή και ιδού η απάντηση που δεν περίμεναν – «Ξεπερασμένη και ανίατη νουμερολογία»
Τηλεόραση

Ράδιο Αρβύλα: Σατίρισαν ποιητή και ιδού η απάντηση που δεν περίμεναν – «Ξεπερασμένη και ανίατη νουμερολογία»

Ράδιο Αρβύλα: Σατίρισαν ποιητή και ιδού η απάντηση που δεν περίμεναν – «Ξεπερασμένη και ανίατη νουμερολογία»

Ο Γιώργος Αλισάνογλου απάντησε στο βίντεό τους και δεν το βρήκε αστείο

Αντιδράσεις προκάλεσε ένα βίντεο των Ράδιο Αρβύλα από το πρόσωπο που αποφάσισαν να σατιρίσουν. Εν προκειμένω τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Αλισάνογλου που με μία ανάρτησή τους κατακεραυνώνει την εκπομπή και καλεί τους συναδέλφους στα γράμματα να πάρουν θέση.

Ιδού τι έγραψε παραθέτοντας το μέιλ που απέστειλε στην εκπομπή:

«Μέιλ-απάντηση μου στο κωμικό-σκωπτικό-σαρκαστικό και αρκούντως διαπομπευτικό βίντεο που προβλήθηκε στην χθεσινή εκπομπή των “Ράδιο Αρβύλα” ως μέρος της καθημερινής ξεπερασμένης πια και ανίατης “νουμερολογίας” τους.

Καλημέρα,
Μια γνωστοποίηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της τηλεοπτικής μαρκετίστικης νοοτροπίας που προτείνετε ως εκπομπή που δυστυχώς μέσω του “εναλλακτικού” προσώπου που πλασάρετε στον μέσο τηλεθεατή έχετε την τάση να σαρώνετε και να διαπομπεύετε -μεταξύ άλλων-, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αγαθά που μας έχουν απομείνει, την ίδια την λειτουργία της ποίησης.

Το ποίημα “Σκούπισμα” που διακωμωδείτε στο πρόσωπο μου είναι του σημαντικού ποιητή Ρον Πάτζετ από τη σκηνή της Νέας Υόρκης, φίλο των Τζον Άσμπερι, Κένεθ, Κόκ, Τζιμ Τζάρμους, Πάτι Σμίθ, κλπ.

Συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ΠΕΡΑΣΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΑΛΙ, σε μετάφραση Βασίλη Παπαγεωργίου, εκδόσεις Σαιξπηρικόν 2020, το οποίο περιλαμβάνει τα ποιήματα που ακούγονται στην ταινία “Paterson” (2016) του Τζάρμους.

Σε μια εποχή που το καθεστώς κάνει μεγάλο πόλεμο στον πολιτισμό το να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις την ποίηση, είναι να παίζεις το παιχνίδι τους.

Η ποίηση, αντίδοτο σε κάθε μορφή “ιού”.

Φιλιά στα “μούτρα”

Γιώργος Αλισάνογλου

*Θεωρώ επιτακτική ανάγκη, οι φίλοι συνάδελφοι ποιητές, μεταφραστές εκδότες, αναγνώστες κλπ. να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό που αφορά όλους μας».

Μάλιστα η εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα επικοινώνησε με τον ποιητή ο οποίος όπως ανέφερε, επικοινώνησε μαζί του ο Γιάννης Σερβετάς και του είπε «Μην το παίρνεις τόσο βαριά, είναι διαφήμιση». Ο ίδιος αναμένει από Δευτέρα να του ζητήσουν οι Ράδιο Αρβύλα συγγνώμη στον «αέρα».

«Προφανώς δεν είναι διαφήμιση, δεν έχετε νούμερα, επικαιρότητα και γι’ αυτό. Έστειλα το μέιλ γιατί το ποίημα δεν είναι δικό μου. Περιμένω να δω πώς θα κινηθούν οι ίδιοι.. Θα ανακαλέσουν, θα ζητήσουν συγγνώμη, δεν θα πουν τίποτα;» ανέφερε ο Γιώργος Αλισάνογλου.